Een superlekker en verrassend recept met gegrilde ananas. Een van mijn favoriete tropische fruit soorten. Je kan er voor kiezen om de Big Green Egg of barbecue te gebruiken, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een grill of anti aanbak pan te gebruiken. Dit recept is heel spontaan ontstaan toen ik nog wat ananas, geitenyoghurt en basilicum in huis had en ik nog een toetje moest bedenken. Lees hieronder meer over het recept.
Het lekkere én leuke aan het grillen van ananas is dat je een fantastische karamel smaak krijgt. Waardoor de ananas niet alleen maar zoet is, maar ook een hartige toon ontstaat. Daardoor past het kruidige en zoete van de basilicum olie ook erg goed bij dit gerecht, zeker met het romige van de (geiten)hangop en het frisse van de biologische citroen. Je kan er ook voor kiezen om het gerecht vegan te maken door bijvoorbeeld soja of haveryoghurt te gebruiken. Liever geen geitenyoghurt? Normale yoghurt kan ook prima.
HANDPERS
ZESTEUR
Dat ik geregeld gerechten op de Big Green Egg maak is vast geen verassing voor je. Het leuke is dat je dus ook dat je naast hartige recepten hier ook prima zoete recepten kan maken. Ben jij op zoek naar nog meer BBQ/Big Green Egg inspiratie? Maak dan bijvoorbeeld eens:
Liever een vis of vlees recept? Klik dan hier!
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
Eén reactie
Prachtig hoor! En lijkt ons ook lekker