Het is zonnig lente weer, de bloemen staan vol in bloei en de Big Green Egg staat hier wekelijks te roken. Dit recept heb ik al een tijd geleden gemaakt en het werd nodig tijd om dit met jullie te delen. Dit keer een Caribisch gerecht, omdat ik helemaal weg ben van de combinatie van rum, ananas & citroen. Gemaakt op de Big Green Egg en dit is zó lekker bij je of als toetje! In mijn kookboek staat ook een Caribisch ananas recept, heb jij hem al gespot?
Zie hieronder ananas op de Big Green Egg met rum & citroen!
Â
Een gerecht met een tropisch tintje! Mijn goede vriendin Kimsha heeft een Trinedese vader en verteld regelmatig over het streetfood daar, de heerlijke rum en dat de zon daar elke dag vol op schijnt. Wij hebben geluk met het prachtig weer in Nederland en daarom deel ik dan ook dit recept. Het is lekker om zo los te eten, te serveren bij een bolletje ‘kokos‘ ijs of als extraatje bij je toetje!
Serveertip: lekker dus met kokos, citroen of vanille ijs, maar ook bij je toetje!
Ben je opzoek naar nog meer Big Green Egg inspiratie of recepten voor op de barbecue? Kijk dan eens hier bij 11x BBQ/EGG inspiratie.
6 reacties
hoi heb jij voor mij het recept van een hele ananas die je ooit gemaakt in 24 kitchen in de green egg met honing en rum.
Dit ziet er goed ui. Ik heb nog een ananas staan….
Love it!
Klinkt heerlijk, gemakkelijk te bereiden en gemaakt als afsluiting van ons zonnige BBQ etentje met Hemelvaart. Had de smaak wel iets uitgesprokener verwacht, ruim twee uur gemarineerd echter geen kaneel/steranijs accenten helaas. Volgende keer iets langer in de marinade.
Dat komt goed uit, gisteren een ananas gekocht voor vanavond op de bbq. Met rum en citreon dan maar….
Zo bijzonder dit joh, ik heb inderdaad je andere Caribische gerechten al gespot. De ananas taart staat hier zeker nog op de planning..