Dit is een herfst recept wat vooral lekker is bij de borrel of als snack. Rond deze tijd van het jaar barst het van de verschillende paddenstoelen. Oesterzwam staat bekend om haar lekkere bite en smaak. Dit recept is simpel, vegetarisch, heeft super veel smaak en structuur. Zelf vind ik borrelhapjes een van de lekkerste en gezelligste hapjes. Omdat dit recept vraagt om bruisend water, heb ik ervoor gekozen licht-bruisend water van Chaudfontaine te gebruiken. De bubbels in het recept geven net dat beetje extra smaak en structuur. Zie hieronder het gefrituurde oesterzwammen met dille mayo recept.
Tegenwoordig kan je in de supermarkt en onderweg kiezen voor plat, licht-bruisend en bruisend water. Maar je kan dit recept ook prima met de Chaudfontaine fusions maken. Zolang je maar licht-bruisend of bruisend mineraalwater van Chaudfontaine gebruikt. Voor deze keer heb ik voor de groene variant gekozen. Het bruisende water is handig tijdens het bereiden van het beslag, omdat het contrasteert met de super hete olie. Met als geweldig gevolg, dat de oesterzwammen nog krokanter worden.
Smakelijk!
Serveertip: lekker met een droge witte wijn én een glas koud bruisend water van Chaudfontaine uiteraard met een schijfje biologische citroen.
Opzoek naar nog meer groente snacks? Maak dan eens krokante snack boontjes met citroen zout of bijvoorbeeld krokante cassave met pittige mango dip.
#Samenwerking met Chaudfontaine
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
2 reacties
Wat bijzonder om bruiswater aan een recept toe te voegen. Nog nooit aan gedacht. Ziet er goed uit!
Wat een heerlijk recept! En helemaal niet ingewikkeld om te maken.