Deze Frisse citrusboter met verse kruiden is ideaal om zelf te maken en veel lekkerder dan uit een pakje! De citrusrasp zorgt ervoor dat de smaak versterkt!
Gang Bijgerecht
Trefwoord ontbijt & lunch, salades & bijgerechten
Totale tijd 10 minutenminuten
Servings 2personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
Mixer
Ingredients
1pak Veco Zuivel of roomboter van Lurpak (ongezouten)
1citroen (biologisch)
½limoen
2gramverse bieslook
3gramverse krul peterselie
Instructions
Als eerste laat je de roomboter buiten de koelkast, waardoor het eerder op kamertemperatuur komt en het makkelijker mengt met de kruiden. Pak de roomboter en snijd in vierkantjes van 2 centimeter bij 2 centimeter in leg een groot bakje.
Vervolgens hak je de bieslook en peterselie fijn.
Was de citrusvruchten en rasp vervolgens de limoen en citroen, voeg de (rasp) zest toe aan de roomboter en meng het geheel met een vork of een mixer. Voeg wat druppels van de limoen en citroen toe. Breng vervolgens op smaak met wat peper!
Vergeet niet dat de citrusrasp ook smaak versterkt dus zout heb je (eigenlijk) niet nodig!