Courgetti met zalm, citroen roomsaus, avocado & prei

Courgetti met zalm, citroen roomsaus, avocado & prei

Aan het einde van de zomer zijn er altijd een hoop courgettes te vinden. Het is een van mijn favoriete groenten, al is dat niet altijd zo geweest. Ik ben deze zomer groenten echt gaan waarderen. Ze zijn vooral lekker als ze biologisch zijn, dat verschil proef je écht. Bij Ekomenu, dé 100% biologische box hoef je, je geen zorgen te maken over de smaak en kwaliteit.  In al hun recepten zitten meerdere groenten verwerkt, zoals je ziet zit er in dit gerecht maar liefst drie superlekker groenten die goed samen gaan. Dit keto-recept (een dieet dat bestaat uit een minimale koolhydraat- en een verhoogde vetinname) heb ik afgelopen week gemaakt en het was waanzinnig lekker. Als eigenwijze kok geef ik altijd een eigen draai/twist aan een recept, zoals de verse munt dat ik erbij heb gedaan. Courgette en munt zijn echt een gouden duo! Het hartige en licht zoete  van de courgette past heel goed bij het fris en aromatische van munt.  Courgetti met zalm, citroen, roomsaus, avocado & prei is een eenvoudige recept met rijke smaken is echt een aanrader!

Courgetti met zalm

Spaghetti slierten van courgette (courgetti) is inmiddels bij bijna iedereen bekend. Het is een gezonde manier om minder koolhydraten binnen te krijgen én meer groenten te eten. Ideaal! De zalm, room, citroen en gesmoorde uien erbij maken er niet alleen een kleurig feestje van maar ook je smaak papillen vieren feest!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
courgetti met zalm, room, ui, prei, citroen

Courgetti met zalm, citroen roomsaus, prei & avocado

Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord biologische citroen, ekomenu, gegrilde groenten, gerechten met zalm, gezonde recepten, groente, zalm recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
TOOLS
  • diepe pan
  • Sauspan
  • mandoline of spiraalsnijder
INGREDIËNTEN
  • olijfolie
  • 75 ml zure room of créme fraîche biologisch
  • 300 g zalm *warm gerookt
  • 2 st courgettes biologisch
  • 2 st rode uien biologisch
  • 1 st avocado biologisch
  • 1 st prei biologisch
  • biologische citroen
  • verse munt
BEREIDING
  • Was de citroen en courgette even met stromend water af en rasp de schil van de citroen, zet dit nog even apart.
  • Schil de rode uien en snijd ze met een mandoline in fijne ringetjes. Pak een klein pannetje en doe hier een klein beetje olijfolie in en sap van een 1/2 citroen. Smoor de rode uien ongeveer 15 minuten op laag vuur.
  • Snijd de courgette met een mandoline of spiraal snijder in dunne reepjes en de prei in hele dunne ringetjes. Bewaar 1/3 van de prei en zet apart. Pak een anti aanbak pan en doe er olijfolie in, bak nu in een paar minuten de courgette slierten en de prei, zodat ze iets gaan verkleuren en dus allebei een lekkere karamel smaak krijgen. Breng de courgette op smaak met een snuf zout en peper.
  • Doe zure room/ creme fraîche bij de gesmoorde uien, roer even en doe van de helft van de zalm er ook bij. Roer de saus even kort door. Knijp de andere helft van de citroen uit en roer ook wat citroen rasp (zeste) naar smaak door de saus. Proef even en breng op smaak met wat peper. Zout heb je niet nodig omdat de zalm al zout genoeg is.
  • Pel de avocado en snijd in dunne plakken. Roer dit op het laatste moment door de courgetti met zalm. Deze salade kan je lauwwarm serveren.
  • Pak een grote schaal en doe daar de courgette en prei in, verdeel daarop de roomsaus met zalm en gesmoorde uien, leg de rauwe prei erboven op en strooi nog wat verse munt en citroenrasp (zeste) over de courgetti met zalm. Je kan er ook voor keizen om alles net voor het serveren te mengen.

EKOMENU - 100% BIOLOGISCHE FOODBOX

De recepten van Ekomenu worden samengesteld per menu/leefstijl om zoveel mogelijk aan te sluiten bij allerlei specifieke doelgroepen. Het menu varieert wekelijks en de keuze is reuze. Ze zijn ontwikkelt  voor de gemiddelde Nederlander en worden verdeeld onder 12 leefstijlen (box types) die allemaal onderverdeeld zijn in specifieke doelgroepen. Ik sport veel, dus vind ik het belangrijk dat als ik zoals deze keer kies om geen snelle suikers (koolhydraten) te eten, dat er wel genoeg eiwitten en gezonde vettin in zitten. 

Ben jij nou ook van plan meer biologisch te gaan eten en wil je het makkelijke voor je zelf maken? Ga dan eens naar www.ekomenu.nl en bestel een proefbox. 

Ik mag op je eerste bestelling een korting van 25% geven. Gebruik hiervoor de kortingscode:  TLK25EM  

Biologisch koken

Wil je nog meer inspiratie om vaker met biologische producten te gaan koken? Bekijk dan eens deze recepten die ik gemaakt heb met de seizoens boxen van Ekomenu.

courgetti, munt met zalm en citroen
Samenwerking Ekomenu

9 reacties

  1. Wauww, wat een presentatie. Ziet er superlekker uit en past perfect bij mijn voedingspatroon. Ik heb alleen wat moeite met al het voorbereidingswerk door mijn cp (verlamming links). (Tips meer dan welkom 🙈) Ik zal er creatief mee aan de slag proberen te gaan om het toch eens te kunnen proeven 😋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte