Citroen pasta met chilipeper olie, knoflook en pijnboompitten
citroen pasta met chili peper olie, knoflook en pijnboompitten
citroen pasta met rode peper olie

Citroen pasta met chilipeper olie, knoflook en pijnboompitten

Zin in 100% comfortfood? Maak dan in een handomdraai deze zomerse citroen pasta met chilipeper olie.

De liefde voor pittig eten in combinatie met een zuurtje heb ik met de paplepel ingegoten gekregen van mijn vader. Dit recept deel ik dan ook speciaal op vaderdag! 

Citroen pasta met chilipeper

Het frisse van de biologische citroen met het pittige van de chilipeper olie, intense en krokante van de knoflook, romige van de pijnboompitten en het kruidige van de peterselie vormen samen een smaakbommetje! Binnen 15 minuten staat dit pastarecept op tafel. Onder het recept vind je pasta variatie tips.

Liquido D’oro van oLivery

Deze koudgeperste olijfolie van oLivery is essentieel in de keuken en moet rijkelijk vloeien in de keuken. Deze chilipeper olijfolie is vurig van smaak en intens rood van kleur. Dit komt doordat de pepertjes tegelijkertijd met de olijven uit Puglia zijn geperst. Al Peperoncino is een pittige chilipeper olijfolie die goed in combinatie werkt met andere sterke smaken. De peper geeft het karakter van het gerecht dan nog een extra boost. 

5/5

Tools die ik gebruik:

Citruspers

Citroen pasta met rode peper, knoflook en pijnboompitten

Gang hoofderecht
Keuken Italiaans, Italiaans - Siciliaans
Trefwoord bakrecepten met citroen, biologische citroen, Italiaanse pasta, knoflook, pasta recepten, rode peper
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
TOOLS
  • Handrasp
  • Antiaanbakpan
  • kookpan
INGREDIËNTEN
  • 400 g cassarecce of andere korte pasta naar keuze
  • 4 el chilipeper olie oLivery
  • 1/2 biologische citroen
  • 2 knoflooktenen fijne plakjes
  • 100 g pijnboompitten
  • verse peterselie
  • 1 rode peper dunne ringetjes
  • 1 tl zout
BEREIDING
  • Kook de pasta al dente in gezouten water.
  • Bak de pijnboompitten goudbruin en zet apart.
  • Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een antiaanbakpan en bak hierin een paar minuten op middelhoog vuur de knoflook, peterselie en rode peper.
  • Als de pasta beetgaar is meng je dit in de pan met de gebakken knoflook, rode peper en peterselie. Rasp de citroen en pers de helft uit over de pasta.
  • Verdeel de pasta over de borden en strooi hier de pijnboompitten over. Druppel naar wens nog wat extra van de rode peper olijfolie. Strooi als laatste de citroenzeste over de borden.
  • Smakelijk!

Pasta recepten

Pasta is niet weg te denken uit de meeste keukens in Nederland, maar ook in in andere landen. Het is makkelijk om te maken en de variatiemogelijkheden zijn oneindig. Olijfolie is hierbij een onmisbaar ingrediënt! 

Ben je opzoek naar nog meer pasta recepten zoals deze citroen pasta met chilipeper olie? Maak dan bijvoorbeeld eens:

Spaghetti mosselen, ansjovis, citroensaus

Siciliaanse pasta, olijven, kappertjes en venkel

Crunchy pasta met courgette saus, munt, Parmezaan en citroen

citroen pasta met chili peper olie, knoflook en pijnboompitten
Samenwerking met oLivery olijfolie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte