Citroen Kwarktaart van Betty's Kitchen

Citroen Kwarktaart van Betty's Kitchen

VERJAARDAGS TAART
Mijn lieve collega & vriendin Betty van Betty’s Kitchen heeft dit hemelse recept gemaakt. Ze staat bekend om haar lekkere diverse recepten en vandaag is toevallig haar verjaardag! Morgen ben ik jarig en met deze taart vier ik het graag! Citroen Kwarktaart is een echte verwennerij. Lekker voor op een verjaardag, voor in het weekend bij je koffie/thee of als nagerecht (haha). De haverkoekjes waarmee de bodem gemaakt wordt, maakt de taart helemaal af. Ik ben zelf niet zo’n zoetekauw maar deze taart is echt een aanrader! Het is een fijne combinatie van fris en zoet met een crunshy bodem. Zie hieronder de fantastische citroen kwarktaart!

Citroen Kwarktaart

Een taart wat ik graag maak als ik niet al te veel tijd heb!

Print

Citroen Kwarktaart van Betty’s Kitchen

  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 30 minuten en 4 uur in de koelkast
Scale

Ingredients

Citroen Kwarktaart recept (voor 10-12 personen)

Bereidingstijd:30 minuten +  4 uur in de koelkast

Ingredient

  • 120 gram roomboter,
  • 250 gram haverkoekjes,
  • 2 biologische citroenen (onbespoten!),
  • 450 ml kwark
  • 5 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom,
  • 100 gram suiker,
  • 2 zakjes vanille suiker.

Extra:

  • Springvorm 24 cm
  • bakpapier,
  • foodprocessor,
  • Staande mixerof garde.

Instructions

Bereidingswijze Citroen Kwarktaart

  1. Smelt de boter in een pannetje. Vermaal ondertussen de haver biscuits in de foodprocessor. Voeg de biscuitkruimels toe aan de boter en roer goed door. Stort de kruimels uit op de bodem van de springvorm en druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet vervolgens in de koelkast om uit te harden.
  2. Week de gelatine in ruim koud water, gedurende 10 minuten. Rasp de schil van de citroenen. Snijd de citroenen doormidden en pers deze uit. Verwarm het sap met de rasp in een klein steelpannetje. Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en voeg toe aan het warme sap om op te lossen. Draai het vuur uit en laat even kort afkoelen tijdens de volgende stap.
  3. Klop de slagroom, op hoge snelheid, met de keukenmixer. Zodra de slagroom wat steviger wordt, voeg je in delen de suiker toe. Blijf kloppen zodat de slagroom de suiker goed kan opnemen.
  4. Roer de kwark door het slagroom mengsel en daarna het gelatine mengsel. Roer het geheel rustig door en schep daarna de kwark vulling over de koekjesbodem. Laat de kwarktaart gedurende 4 uur opstijven in de koelkast. Een hele nacht is nog beter.

Keywords: citroen taart

Zoete recepten met citroen

Op zoek naar nog meer zoete recepten met citroen? Maak dan eens

Volgen jullie The Lemon Kitchen al opFacebookInstagram & Pinterest?

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte