Een fris-zoete kwarktaart die door Betty's Kitchen gemaakt is! Citroen Kwarktaart staat prachtig en is ook nog eens een hemels recpet.
Gang Nagerecht
Trefwoord taart met citroen, Zoete recepten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Koelkast 4 uuruur
Totale tijd 4 uuruur30 minutenminuten
Author Jadis Schreuder
Equipment
Springvorm 24 cm
bakpapier
foodprocessor
Staande mixer of garde.
Ingredients
120gramroomboter
250gramhaverkoekjes
2biologische citroenen (onbespoten!)
450mlkwark
5blaadjesgelatine
250mlslagroom
100gramsuiker
2zakjesvanille suiker.
Instructions
Smelt de boter in een pannetje. Vermaal ondertussen de haver biscuits in de foodprocessor. Voeg de biscuitkruimels toe aan de boter en roer goed door. Stort de kruimels uit op de bodem van de springvorm en druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet vervolgens in de koelkast om uit te harden.
Week de gelatine in ruim koud water, gedurende 10 minuten. Rasp de schil van de citroenen. Snijd de citroenen doormidden en pers deze uit. Verwarm het sap met de rasp in een klein steelpannetje. Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en voeg toe aan het warme sap om op te lossen. Draai het vuur uit en laat even kort afkoelen tijdens de volgende stap.
Klop de slagroom, op hoge snelheid, met de keukenmixer. Zodra de slagroom wat steviger wordt, voeg je in delen de suiker toe. Blijf kloppen zodat de slagroom de suiker goed kan opnemen.
Roer de kwark door het slagroom mengsel en daarna het gelatine mengsel. Roer het geheel rustig door en schep daarna de kwark vulling over de koekjesbodem. Laat de kwarktaart gedurende 4 uur opstijven in de koelkast. Een hele nacht is nog beter.