Ciabatta met gegrilde paprika en kruidenolie

Ciabatta met gegrilde paprika en kruidenolie

Zo! De feestdagen zijn voorbij en wij hebben behoefte aan iets gezonds & lekkers! Kerst staat toch altijd in het teken van samen genieten en daar hoort nou eenmaal lekker (veel) eten bij. Op zo’n dag als vandaag hebben we eigenlijk nog steeds weinig honger, jullie ook!? Ik heb deze ciabatta met gegrilde paprika en kruidenolie met liefde gemaakt. En geloof me, dat proef je! Zie hieronder het ciabatta met gegrilde paprika recept.


Ciabatta met gegrilde paprika

Paprika is een van mijn favoriete groentesoorten, het liefst even gegrild. Hierdoor komen de suikers vrij en krijgt de groente een zoete en rokerige smaak en het velletje krijgt dan iets karamel-achtigs. Als je de groente met olie insmeert krijgt het geheel net even meer smaak. In paprika’s zit veel vitamine C, vezels, voedingsstoffen en bevat weinig calorieën.


Gek op groentes? Probeer daarom eens rode mul met Aziatische salade!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
gegrilde paprika's met ciabatta en kruidenolie

Ciabatta met gegrilde paprika & kruidenolie

Gang lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord brood recept, citroen recepten, gezonde recepten, Italiaanse lunch, spianata romana, avocado toast, toast met avocado, recepten met citroen, gezonde recepten, makkelijke recepten, vegetarische recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
TOOLS
  • staafmixer
  • Handrasp
  • Kwastje
  • Citrus pers (of met de hand)
INGREDIËNTEN
  • 3 paprika's
  • 1 ciabatta brood
  • 1/4 bosje krulpeterselie
  • paar takjes bieslook
  • 1/4 bosje bosje basilicum
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 1 sap van een 1/2 citroen
  • zeste van een citroen
  • peper & zout
BEREIDING
  • Zet eerst de oven aan op de grill stand of grill + hete lucht oven (voor verwarmen op +/- 200 graden).
  • Vervolgens voeg de olijfolie, peterselie, bieslook, basilicum, sap van de citroen en peper en zout in een kom en meng met een staafmixer voor 30 seconden zodat er een lichtgroene olie ontstaat.
  • Nu snijd je de paprika in grove stukken en verwijder de zaadlijsten. Olie de buitenkant van de paprika met de kruidenolie in en leg op bakpapier (met de het vel naar boven). De paprika's moeten ongeveer 15/20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn geworden.
  • Als laatste snijd je de ciabatta door midden en smeer in met de kruidenolie, leg de gegrilde groente op het broodje en verdeel nog wat verse kruiden en citroenrasp over het geheel.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

29 reacties

  1. De foto’s zien er heel mooi uit maar is het niet een beetje eentonig met enkel paprika? Ik zou sowieso ook gaan voor de gele paprika, dat is toch de zachtste qua smaak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte