Banoffee cupcakes met walnoten en pretzels

Banoffee cupcakes met walnoten en pretzels

In Engeland is een Banoffee Pie erg populair, in Nederland kom je deze goddelijke taart af en toe tegen en dan kan ik het dus ook echt niet laten om een stukje te bestellen. Vroeger had ik een leuke bijbaan bij Pilkingtons een Engels restaurant met een eigen bakkerij. 

Banoffee cupcakes

Deze onweerstaanbare bananen cupcakes maak je redelijk makkelijk. Ik heb deze glimmende roze cupcake vormpjes gekocht bij een kookwinkel, maar je kan ook natuurlijk normale gebruiken. Voor de feestdagen vind ik het leuk om uit te pakken.  Heb je zin in meer banoffee cupcakes, verdubbel dan het recept! 

 

Nu ik al een tijd samenwerk met Ernesto Portstroop kreeg ik het idee om banoffee cupcakes met walnoten en pretzels te maken. Het romige en het aromatische van de banaan is erg lekker met het zoete en ‘sticky’ achtige van hun portstropen. Ze zijn inmiddels al bij meer dan 500 verkooppunten in Nederland (en online) verkrijgbaar.

5/5

Tools die ik gebruik

Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur/handrasp
banoffee cupcakes port stroop

Banoffee cupcakes met walnoten en pretzels

Gang Nagerecht, zoet
Keuken Amerikaans
Trefwoord bak recepten, Bakken, banaan, cupcake, cupcakes, walnoten, Zoete recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Porties 5 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Keukenmachine of mixer
  • oven
  • Handrasp
  • citruspers
  • 6 cupcake vormpjes, spuitzak en spuitmondje
INGREDIËNTEN
  • 80 gr zelfrijzend bakmeel
  • 70 gr roomboter kamertemperatuur
  • 80 gr suiker
  • 1 citroen biologische
  • 2 kleine eieren
  • 2-3 rijpe bananen
  • 80 gr walnoten fijngehakt
  • snuf zout

Topping

  • 3 el Portstroop of (gezouten) karamel Ernesto
  • 100 g roomkaas
  • 50 g roomboter
  • 40 g poedersuiker
  • 6 st mini pretzels
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 175-180 graden.
  • Meng eieren met suiker en klop 5 minuten luchtig op. Doe de boter erbij met rasp van een halve citroen. Snijd 6 dunne plakjes van de banaan af en zet even apart. Druppel hier wat citroensap overheen.
  • Mix alle cupcake ingredients. Verdeel het beslag over 6 cupcake vormpjes en bak ze in 15-20 minuten goudbruin. Gebruik een satéprikker om te kijken of ze gaar zijn.
  • Topping:
  • Meng de roomboter met roomkaas, poedersuiker en rasp van 1/2 citroen. Laat de cupcakes eerst op een rooster afkoelen. Spuit de roomkaas sierlijk op de cupcakes, steek er een preste in en plak een bananen plakje tegenaan. Druppel nu de portstroop/karamel over de cupcakes.
  • Smakelijk!

zOETE RECEPten

Bakken vind ik vooral leuk in het werkend of als je wat te vieren hebt. In al mijn bak recepten heb ik een vleugje biologische citroen zitten. Het is niet voor niks een van de meest gebruikte ingrediënten in de patisserie. Ben je opzoek naar nog meer zoete inspiratie, .zoals deze banoffee cupcakes? Maak dan bijvoorbeeld eens:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte