Aziatische salade met rode mul

Aziatische salade met rode mul

Ken je de quote ‘Let thy food be thy medicine and thy medicine be thy food’? Dit staat steeds meer centraal voor ons in het leven. Vanuit deze gedachte, hebben we deze frisse en smaakvolle salade bedacht. Aziatische salade met rode mul bevat héél veel gezonde voedingsstoffen. Op Netflix zie je steeds meer documentaires voorbij komen die allemaal in het teken staan van gezonder en voedzamer eten. Laatst hebben we de documentaire What the Healt gekeken. Indrukwekkend maar wat mag je dan nog wel eten?! Bewust worden om je lichaam te voeden in plaats van vullen. Daarom proberen wij steeds meer groente te verwerken in onze gerechten.


Met deze lichte maaltijd hoef je je geen zorgen te maken of je genoeg groente binnenkrijgt! Probeer ook eens deze kleurrijke salade met pita croutons!

Smakelijk eten!

*Neolea Oliveoil
Dit is een bijzondere olijfolie uit Griekenland die we laatst hebben ontdekt. Deze olijfolie wordt in Corfu gemaakt en is felgroen van kleur. Dit komt doordat deze olijfolie koud geperst wordt en de verpakking geen lucht of licht doorlaat. Heb jij al een favoriete olijfolie? Wacht maar tot je deze proeft! Verkrijgbaar bij de Bijenkorf en via de website te bestellen.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Aziatische salade met rode mul

Aziatische salade met rode mul en avocado

Gang Hoofdgerecht
Keuken aziatisch, Japans
Trefwoord citroen gerechten, citroen recepten, gezonde recepten, Italiaanse lunch, spianata romana, avocado toast, toast met avocado, recepten met citroen, gezonde recepten, makkelijke recepten, japanse gerechten, salade met citroen, vis recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • 2 mooie borden
  • Handrasp
  • Kaasschaaf
INGREDIËNTEN
  • 2 rode mul filets of 4 kleine filets verkrijgbaar bij de visboer, zo niet ga dan voor roodbaas
  • ½ komkommer
  • gele of oranje paprika
  • Wortel
  • 1/2 biologische citroen
  • 1 rijpe avocado
  • Verse koriander
  • Kewpie Japanse mayonaise verkrijgbaar bij Aziatische toko’s en grote supermarkten
  • Sesamzaadjes
  • Verse rode en/of gele peper
  • Dressing
  • 2 eetlepels Kikkoman
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel mirin verkrijgbaar bij Aziatische toko’s en grote supermarkten
  • sap van ½ limoen en citroen
BEREIDING
  • Zet als eerste een antiaanbakpan op middelhoog vuur en voeg vervolgens wat roomboter en/of olijfolie toe. Dep de rode mul even af met wat keukenpapier (zo wordt de huid krokanter). Leg vervolgens de rode mul op de huidkant in de pan en draai na een paar minuten om en zet het vuur laag.
  • Snijd vervolgens de paprika in dunne reepjes, komkommer in dunne plakjes en de wortel en avocado in lange sliertjes. Meng het geheel en strooi wat sesamzaadjes en verse koriander eroverheen.
  • Dressing
  • Meng nu de Kikkoman, rijstazijn, mirin en de limoen en citroensap. Voeg nog wat citroen en limoen rasp (zest) aan de dressing toe en breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de salade en meng het geheel.
  • Bord opmaken
  • Verdeel vervolgens de salade in een rechte lijn op het bord en leg daar de gebakken rode mul met de huid naar boven op. Serveer als laatste wat Japanse mayonaise, schijfjes citroen en limoen voor een extra frisse twist.
  • Smakelijk!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met bijvoorbeeld wraps en citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:   Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
rode mul salade met citroen en avocado

26 reacties

  1. Mul: wat een onwijs goed idee! dat heb ik in geen jaren meer gegeten en dat is toch een lekker visje! Wat olijf olie betreft: mijn broer woont in Portugal en die komt het huis niet in, zonder een flesje van de plaatselijke olijfolie perser/boer. ( Grapje met een kleine kern van waarheid

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte