Lekkerste Hollandse garnalen cocktail, avocado, zeekraal & citroen

Lekkerste Hollandse garnalen cocktail, avocado, zeekraal & citroen

Het is tijd voor een feestje! Dit vier ik graag met de lekkerste Hollandse garnalen cocktail, een mooi moment om het nieuws met jullie te kunnen delen. Ik ben namelijk sinds kort een trotse ambassadeur van het MSC-keurmerk. Ik voel me vereerd om mij samen met het inspirerende team, vissers & wetenschappers in te zetten voor duurzame visserij. 

 

Als de feestdagen steeds dichterbij komen vind ik het heerlijk om te fantaseren en nadenken over de gerechten die ik wil gaan maken. Ik denk dan al snel aan welke (duurzame) vis, schaal & schelpdieren staan er dit jaar op het menu. Wist je dat een van de meest gemaakte voorgerechten tijdens de feestdagen een garnalen cocktail is? Omdat ik de Hollandse garnalen nog lekkerder dan de kleine roze garnalen vindt, is het gelijk een mooie manier om deze kleine smaakmakers nog meer onder de aandacht te brengen. 

Hollandse garnalen cocktail

Het fris-zoete van de Hollandse garnalen past er goed bij het romige van de avocado mousse en het krokante van de (zuurdesem) krokantjes. Het is een puur en simpel recept, maar als je de beste ingrediënten gebruikt heb je niet meer nodig. Onlangs ben ik met garnalenvisser Johan Rispens samen met het MSC-keurmerk team een dag mee op de boot geweest. Dit was een ervaring om nooit meer te vergeten. Mocht je het leuk vinden om te zien hoe het op de garnalen boot was. Ik maakte blini’s met Hollandse garnalen, zure room en zeekraal. Bekijk de video hieronder! 

msc garnalen cocktail avocado 3
Hollandse garnalen cocktail met avocado & zeekraal

De lekkerste garnalen cocktail met avocado

Gang Voorgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord avocado, avocado recepten, cocktail, garnalen, kerst recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • citruspers
  • staafmixer
INGREDIËNTEN
  • 3-400 g Hollandse garnalen MSC-keurmerk
  • 1 st rijpe avocado
  • 1 biologische citroen
  • 50 g zeekraal
  • tuinkers of een andere cres soort
  • salt flakes
  • extra vergine olijfolie
  • 1/2 (zuurdesem) stokbrood
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Snijd stokbrood in een zo dun mogelijke plakken en smeer met een kwastje in met olijfolie. Bak ze ongeveer 5-8 minuten in de oven op en rooster totdat ze goudbruin worden.
  • Meng het avocado vruchtvlees met sap & rasp van ½ citroen, versgemalen zwarte peper met een staafmixer totdat je een gladde mouse krijgt. Proef en breng op smaak met wat salt flakes.
  • Pak een paar mooie glaasjes en vul de glaasjes met ⅔ van de avocado mousse. Meng de garnalen met 1 eetlepel citroensap, en heel fijn gesneden zeekraal. Roer even door elkaar en schep dit boven op de avocado.
  • Maak de glaasjes mooi op met nog een toef van de avocado mousse, versier met nog een citroenrasp krulletje en zeekraal.

Duurzame visserij

Het is een mooi moment om tijdens de feestdagen stil te staan bij duurzame visserij. Zeker wanneer Hollandse garnalen cocktail één van de meest gemaakte en bestelde voorgerechten is tijdens de feestdagen. 

 

Mocht je zin hebben in nog meer inspiratie zoals deze garnalen cocktail, lekker met Hollandse garnalen en/of andere duurzame visgerechten.

 

16 reacties

  1. 5 sterren
    Hollandse garnalen zijn enorm geliefd hier in huis. Helaas zijn ze wel erg duur geworden door de jaren heen dus eten we ze minder vaak dan we zouden willen.

  2. Wij aten dit vroeger toen we nog alles aten, ook standaard met kerst. Helaas zijn garnalen moeilijk te vervangen. Want het ziet er heerlijk uit!

4.75 from 8 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte