Salade van JOYN tomaten met halloumi, paprika en bloedsinaasappel

Salade van JOYN tomaten met halloumi, paprika en bloedsinaasappel

Afgelopen week was ik bij het JOYN TOMATEN event van Looye Kwekers. Het bedrijf met de allerlekkerste tomaten! Het evenement vond plaats in Amersfoort bij de kookstudio van Smulweb. De gehele dag stond in het teken van de JOYN tomaten. We werden in groepen van 3/4 personen ingedeeld en kregen een bepaalde keuken toegewezen inclusief een black box. Ik zat bij de Arabische keuken en heb lekkere kleurrijke gerechten gemaakt met uiteraard de tomaat in de hoofdrol! Er was een chefkok die rondliep en af en toe tips gaf. Het was tenslotte een wedstrijd, wie het lekkerste gerecht kon maken met JOYN tomaten. Aan het einde van de dag gingen we met zijn allen dineren, aan een gezellig lang gedekte tafel.


De smaak van JOYN tomaten

De Looye JOYN tomaat is een trostomaat van Hollandse bodem. Heeft mega veel smaak, is intens rood en heeft een stevige structuur. Een tomaat waarbij je ‘nooit’ zou zeggen; “hij is een beetje waterig”. Wat ik zo bijzonder vind aan deze tomaten is dat je niet alleen de tomaat proeft, maar ook ruikt. Als je het kroontje er vanaf haalt komt er een fijn aroma vrij! Wanneer ik op vakantie ben, eet ik graag tomaten. Sinds ik de tomaten van JOYN heb ontdekt eet ik ze ook graag in Nederland. Eindelijk een tomaat, zoals tomaat hoort te smaken!


The perfect match

Omdat de JOYN tomaat een veelzijdig product is en deze tomaten niet alleen mooi, maar vooral héél erg lekker zijn, kan je ze eindeloos combineren. Ik kan zo meerdere gerechten bedenken waarbij ze perfect zouden passen! Denk aan gazpacho, salades, bij de BBQ, ovengerechten, verse pasta’s en natuurlijk op pizza’s! Afgelopen week heb ik veel inspiratie opgedaan. Een recept waar ik direct aan moest denken was een salade van JOYN tomaten met halloumi, gegrilde paprika en bloedsinaasappel.


Houd je van salades?
Maak dan eens de zomerse Salade met coquilles en Parrano!

Eet smakelijk!

#Dit recept is gesponsord maar naar eigen mening geschreven

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp

Salade van JOYN tomaten met halloumi, paprika en bloedsinaasappel

Gang Bijgerecht, lunch
Trefwoord gril, salade, zomer
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Saladeschaal
  • Handrasp
  • Grillpan
  • Knijptang
INGREDIËNTEN
  • 2-3 JOYN TOMATEN te koop bij de Albert Heijn
  • 100 gr. halloumi gepekelde kaas
  • 2 bloedsinaasappels
  • 1 citroen biologisch
  • 1 gele paprika
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • Tuinkers
  • Snuf zout en peper
BEREIDING
  • Was als eerste de tomaten en de paprika. Snijd vervolgens de paprika in dunne repen en halveer de tomaten horizontaal.
  • Snijd het kontje de bloedsinaasappel af en zorg ervoor dat hij nu recht op de plank staat. Je kan op deze manier heel gemakkelijk de schil eraf snijden zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt. Snijd vervolgens de partjes er stuk voor stuk uit (zonder vliesjes). Zo krijg je alleen het vruchtvlees. Doe dit vervolgens ook bij de citroen. Bewaar de overgebleven stukken voor de dressing.
Dressing:
  • Mix de olijfolie (extra vergine) met het overgebleven sap van de bloedsinaasappel en de citroen. Breng het op smaak met wat zout en peper.
  • Zet een grillpan op middelhoog vuur aan en voeg wat olijfolie toe. Leg de paprika op de velkant in de grillpan. Zo krijg je mooie grillstrepen. Houd de paprika goed in de gaten zodat het niet te snel zwart wordt.
  • Snijd vervolgens de halloumi in dunne plakken en leg het in de pan wanneer de paprika's bijna klaar zijn. De halloumi heeft maar eventjes nodig om bruinkleurige grillstrepen te krijgen.
  • Leg als laatst de tomaten op de binnenkant van de grillpan voor ongeveer 1 a 2 minuten (totdat de tomaat grillstrepen krijgt).
Opmaak:
  • Verdeel de paprika over een mooie schaal en leg vervolgens de tomaten in het midden hiervan. Verdeel daarna de halloumi, bloedsinaasappel en de tuinkers over de salade. Als laatste besprenkel je de dressing over de salade en eventueel nog wat citroenrasp.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

37 reacties

  1. Hmm lastige vraag. Ik ben gek op salades als tussendoortje maar niet zozeer als avondeten. Wellicht dat ik de verkeerde salades heb gegeten om mijn mening hierover te doen bij te schaven . 🙂 Net als als jouw recepten ziet dit er overigens weer verukkelijk uit!

  2. Lijkt me superfijn om aan zoiets mee te doen zeg! Een beetje als MasterChef 🙂
    Ziet er in elk geval heel erg lekker uit 🙂
    Xx

  3. Deze tomaten ga ik zeker eens uitproberen. De meeste grote tomaten vind ik niet echt smaakvol. De kleintjes wel. Bedankt voor de tip.

  4. Klinkt lekker en ziet er bijzonder goed uit. Ik ben dol op tomaten en mijn zesjarige dochtertje is werkelijk dol op tomatensoep. In principe proeft ze alles en eet ze altijd met ons mee (in een restaurant geen kindermenu voor haar 😉 Dit lijkt mij heerlijk!

  5. klinkt echt heeeel erg lekker. Leuk om te maken voor gasten. Wat de tomaten betreft ben ik huiverig. Sinds ik mijn eigen tomate kweek, kom ik maar zelden een tomaat inde winkel tegen die ik lekekr vind. Wat ebhoorlijk balen is, want de tun voorziet me natuurlijk maar kort van tomaten…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte