Dit heerlijke recept brengt ons weer even terug naar Toscane, Italie. Heb je ons artikel nog niet gelezen over deze persreis met Parrano? Lees het dan hier. Omdat de Parrano Robusto eigenlijk best wel veel weg heeft van Parmezaan geeft het een heerlijke zoute smaak aan deze salade. Verdere ingredienten in deze salade zijn coquilles, mesclun, vijgen, parmaham, citroen en gewoon een goede extra vergine olijfolie. Serveer het met brood voor een volwaardige maaltijd.

Wil je iemand verrassen met een bijzondere maaltijd ? Maak dan deze Salade met coquilles en Parrano Robusto!

Parrano Robusto & Parrano Originale

De kazen hebben beide voor langere tijd gerijpt. De Parrano Originale heeft namelijk 20 weken om te rijpen en de Parrano Robusto 38 weken. De kazen zijn vol van smaak, nootachtig en zijn geschikt als borrelhapje maar ook voor in gerechten.

Salade met coquilles en Parrano

Ingrediënten:

125 gram mesclun (gemengde salade)
8 coquilles (gelijke grootte)
4 vijgen
1 citroen
100 gr. parmaham
Extra vergine olijfolie
Balsamico stroop
Parrano Robusto

Benodigdheden:
Handrasp

Optioneel:
Stokbrood, olijvenbrood of focaccia 
Komkommer

Bereidingswijze:

1. Begin met het wassen van de mesclun. Zorg dat het goed droog is.
2. Rasp vervolgens de citroen en pers het sap uit in een schaaltje. Voeg daarna wat van de extra vergine olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
3. Daarna kun je de vijgen in partjes snijden en even aan de kant zetten.
4. Nu is het tijd om de coquilles te bakken. Verwarm boter en olijfolie in een koekenpan. Zorg dat de pan goed warm is en bak de coquilles 1-2 minuten aan beide kanten tot ze mooi bruin zijn. Als je de coquilles te lang bakt worden ze taai.
5. Nu hoef je alleen nog de Parrano Robusto te raspen en de parmaham in stukken te scheuren.

De laatste stap is het mengen van de ingrediënten. Pak een schaal, meng de dressing met de mesclun. Pak vervolgens twee diepe borden. Verdeel de aangemaakte mesclun en strooi de geraspte kaas erover. Verdeel daarna de parmaham, vijgen en coquilles. Maak de salade af met een scheutje olijfolie en de balsamicostroop.

Tip! Serveer dit gerecht met een heerlijke Italiaanse wijn. Zoals een wijn met de sangiovese druif.

Dit artikel is in samenwerking met Parrano kaas #spon

Print Friendly, PDF & Email
on 31 januari 2018

Alleen van jullie prachtige foto’s krijg ik al trek! Ik sla het recept even op want het lijkt me een heerlijke lichte salade

on 1 februari 2018

Lekker!!! Coquilles zijn zoo lekker!

Ik lees in je bio dat je food designer bent, cool, ga eens zien of ze hier in Belgie ook dergelijke opleidingen hebben.

on 4 februari 2018

Ohhh brrrrr ik vind coquilles helemaal niets. En wat gek is, het recept lijkt me heerlijk want precies die smaken die ik lekker vind maar dan zou ik de coquilles moeten vervangen met iets dat wat fijner op mijn tong ligt 😉

on 4 februari 2018

coquilles; ik heb het een keer gegeten en vond het lekker, ik heb het nooit zelf durven maken

on 21 februari 2018

Zo lekker en verrassend weer, hoe verzinnen jullie toch elke keer van die heerlijk recepten. Pietje af hoor.

on 21 februari 2018

Wauw! Hoe krijg je het bedacht! Ziet er fantastisch uit. Wordt zelf alleen een beetje misselijk van coquilles 🙂 wat zou een mooi alternatief ingrediënt zijn?

on 22 februari 2018

Ja even denken 🙂 Je zou ook wat meer Parma ham kunnen toevoegen. Of kleine stukjes kip!

on 21 februari 2018

Oh coquilles zijn zo lekker, maar mijn man moet er niks van weten. Het ziet er super uit, zou het ook werken met bv kip? Dan kan ik het voor mij met coquilles en voor hem met kip.

on 22 februari 2018

Jaa Kip kan natuurlijk ook 🙂

on 22 februari 2018

Dit lijkt me een bijzondere salade! Echt eens wat anders dan anders.

on 22 februari 2018

Ziet er heel lekker uit! Helaas lust ik geen coquilles maar die kan je vast en zeker vervangen 🙂 Zeker een salade om uit te proberen! Ga hem even opslaan 😀

Write a comment:

*

Your email address will not be published.