Gefrituurde oesterzwammen met dille mayo

Gefrituurde oesterzwammen met dille mayo

Dit is een herfst recept wat vooral lekker is bij de borrel of als snack. Rond deze tijd van het jaar barst het van de verschillende paddenstoelen. Oesterzwam staat bekend om haar lekkere bite en smaak. Dit recept is simpel, vegetarisch, heeft super veel smaak en structuur. Zelf vind ik borrelhapjes een van de lekkerste en gezelligste hapjes. Omdat dit recept vraagt om bruisend water, heb ik ervoor gekozen licht-bruisend water van Chaudfontaine te gebruiken. De bubbels in het recept geven net dat beetje extra smaak en structuur. Zie hieronder het gefrituurde oesterzwammen met dille mayo recept. 


Bruisend water van Chaudfontaine

Tegenwoordig kan je in de supermarkt en onderweg kiezen voor plat, licht-bruisend en bruisend water. Maar je kan dit recept ook prima met de Chaudfontaine fusions maken. Zolang je maar licht-bruisend of bruisend mineraalwater van Chaudfontaine gebruikt. Voor deze keer heb ik voor de groene variant gekozen. Het bruisende water is handig tijdens het bereiden van het beslag, omdat het contrasteert met de super hete olie. Met als geweldig gevolg, dat de oesterzwammen nog krokanter worden.


Smakelijk! 
Serveertip: lekker met een droge witte wijn én een glas koud bruisend water van Chaudfontaine uiteraard met een schijfje biologische citroen.


Gefrituurde oesterzwammen

Opzoek naar nog meer groente snacks? Maak dan eens krokante snack boontjes met citroen zout of bijvoorbeeld krokante cassave met pittige mango dip.


#Samenwerking met Chaudfontaine

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Gefrituurde oesterzwammen met dille mayo

Gefrituurde oesterzwammen met dille mayo

Gang Snacks & Hapjes
Trefwoord snacks & hapjes, vegetarische recepten
Totale tijd 30 minuten
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Anti aanbak pan
  • staafmixer
  • Handrasp
  • hoge & smalle maatbeker *voor de dille mayonaise
  • kom
  • garde
INGREDIËNTEN
  • 100 gram bloem
  • 150 gram oesterzwammen
  • 4 takjes verse dille
  • ½ biologische citroen
  • 130 ml licht Chaudfontaine
  • plantaardige olie zonnebloemolie
  • snuf zout
  • 1 heel ei

Dille mayo

  • 1 ei
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 takjes verse dille met steeltjes
  • snuf zout en peper
  • 1 eetlepel citroensap
BEREIDING
  • Doe het bloem (on gezeefd) in een kom en voeg hier steeds een scheut bruisend water bij. Gebruik een garde om het beslag te kunnen mengen. Blijf goed roeren. Als het gemengd is voeg je een snuf zout toe, een heel ei en 1 eetlepel citroensap. Pak nu de verse dille en pluk alles (behalve de stengel) ervan af. Voeg dit toe aan het beslag. Het geeft de oesterzwammen net iets meer smaak en het ziet er mooi uit.
  • De bloem zeef je dus niet, omdat dit juist voor de lekkere knapperige stukjes zorgt. Maak je dus geen zorgen of het beslag iets klonterig is. Zet voor 15 minuten in de koelkast.
  • Maak nu de snelle dille mayonaise. Door een hoge smalle kom of maatbeker te pakken. Mix als eerste het ei goed, voeg dan de dille toe, 1 theelepel citroensap en druppelsgewijs voeg je de zonnebloemolie toe. Blijf goed mixen met de staafmixer tot je de gewenste dikte hebt gekregen.
  • Zet nu een anti aanbakpan op middelhoog vuur en voeg hier een bodem van ongeveer 2-3 centimeter plantaardige olie aan toe. Ik raad je aan zonnebloemolie te gebruiken.
  • Warm de olie op in een pan. Dompel de oesterzwammen stuk per stuk onder in het beslag, frituur dan de oesterzwammen in de olie voor een paar momenten totdat het lekker krokant wordt en een goudgele kleur krijgt.
  • Laat de gefrituurde oesterzwammen even uitlekken op keukenpapier, serveer vrijwel direct voor een optimale smaakbeleving. Als laatste rasp je nog wat citroenzeste over de oesterzwammen en een snuf zout.

2 reacties

5 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte