Couscous salade met pesto, feta, citroen & rode besjes

Couscous salade met pesto, feta, citroen & rode besjes

Een super simpel en lekker recept! Ik ben gek op couscous salades, het is rijk aan smaak en de structuur (als je het goed maakt) is fijn om te eten. Ik ben mij altijd super bewust van bepaalde structuren die goed samen gaan. Zo houd ik bijvoorbeeld ook van ‘bolletjes’ zoals couscous, parel coupcous (grote variant), rode besjes, chocolade bolletjes, maar ook kaviaar haha. Daarnaast vin dik ‘bolletjes’ en ronde vormen ook mooi. Zie hieronder het Couscous salade met pesto, feta, citroen & rode besjes recept!


Couscous, wat is dat?

Deze grof gemalen durum tarwe is afkomstig uit Noord-Afrika. Je spreekt het trouwens uit als koes-koes! Maar wordt ook in veel verschillende mediterraanse landen in de keuken gebruikt. Wist je dat couscous ook net zoals pasta worden gedroogd? Ze zijn er in verschillende maten verkrijgbaar. Ben jij al bekend met parelcouscous, dat is een grotere variant en ook heerlijk.

Erg benieuwd wat jullie van deze Couscous salade met pesto, feta, citroen & rode besjes recept vinden! Laat je het weten in een bericht hieronder?

Wil je meer recepten met couscous?
Maak dan eens Couscous met gegrilde groente en yoghurtdressing.
Nog meer inspiratie? Ga dan eens langs bij de couscousbar. 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Couscous salade met pesto, feta, citroen & rode besjes

Couscous salade met pesto, feta, citroen & rode besjes

Gang Salade
Trefwoord couscous salade, gezonde recepten, makkelijke recepten, vegetarische recepten
Totale tijd 20 minuten
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp of zesteur
  • bak voor de couscous en een deksel of gebruik een bord
INGREDIËNTEN
  • couscous voor 2 personen
  • handje vol rode besjes
  • 1 biologische citroen
  • 4 cherrytomaatjes
  • 1/3 komkommer
  • 4 eetlepels gebrokkelde feta *schaap of geit
  • 3 eetlepels pesto *Makkelijk recept citroen pesto
  • handje vol gepelde pistache nootjes
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
BEREIDING
  • als eerste ga je de couscous bereiden, het is een simpele manier van garen. Je hebt een bak nodig om de couscous in te laten garen. Leg de couscous in de bak en schenk hier (gekookt) water overheen. Schenk water bij tot dat de couscous net onder staat.
  • Let op: Liever te weinig dan te veel water. Leg hier een bord of deksel op, kijk na een paar minuten of je genoeg water eraan toegevoegd hebt.
  • Haal na 10 minuten de deksel eraf en de couscous zal nu gaar zijn. Voeg nu een theelepel citroeneest toe en een eetlepel citroensap. Meng nu de couscous vervolgens met de pesto.
  • Pak twee borden en schep de couscous hier op verdeel hier de rode besjes overheen, de pistachenootjes, brokkel de feta eroverheen en als laatste nog wat verse peterselie. Smakelijk!

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte