Blinis met wilde zalm, mierikswortel en citroen

Blinis met wilde zalm, mierikswortel en citroen

KERST AMUSE
Als ik aan kerst denk, dan denk ik onder andere aan aan prachtige blinis met zalm, mierikswortel en citroen. Mét licht-zoute zalm eitjes, verse dille en een beetje créme fraîche! Vorig jaar was ik al van plan om dit feestelijke recept op de website te zetten, maar het was er niet van gekomen. Afgelopen weekend kwam er bezoek en ben ik de keuken in gegaan om de blinis met wilde zalm te maken! Wat waren ze lekker! Zie hieronder het blinis met wilde zalm recept op de simpele en de iets ingewikkeldere manier.

Wat zijn blinis?

Blinis zijn van oorsprong een Russisch gerecht. Het zijn kleine (hartige) pannenkoekjes die er altijd prachtig uitzien! Ze doen mij zowel denken aan de Amerikaanse pannenkoekjes als aan de poffertjes, maar dan een slag kleiner en platter. Hieronder vind je het recept om zelf blinis te maken, maar voor je kan ze ook in allerlei supermarkten kopen.

Serveertip: Lekker met een glas wijn!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Blinis met wilde zalm, mierikswortel en citroen

Blinis met wilde zalm, mierikswortel en citroen

Gang Bijgerecht, Snacks & Hapjes
Keuken Frans
Trefwoord citroen gerechten, citroen recepten, gerechten met zalm, snacks, zalm gerechten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • Zesteur
  • Mixer
  • citruspers
INGREDIËNTEN
  • 1 ei eigeel en eiwit apart houden
  • 100 ml melk
  • 110 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram boterBeleg
  • 1 pak a 200 gram wilde zalm zowel gerookt als opgerookt lekker
  • 1 biologische citroen
  • 2 eetlepels Mierikswortelcréme
  • 2 eetlepels créme fraîche
  • verse dille
  • 3 radijsjes in dunne ringetjes gesneden
  • 2 eetlepel zalm eitjes
BEREIDING
  • We gaan eerst de blinis maken, klop nu in een kom het eiwit stijf voeg een een klein beetje zout toe en stijf tot dat het een stijf geheel is geworden.
  • Voeg nu het zelfrijzend bakmeel, de eidooier en de melk tot een gladde massa.  Voeg nu voorzichtig de eiwit toe aan de rest en spatel even door het beslag. Nu voeg je wat citroenrasp (1/2 citroen) toe aan het beslag.
  • Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur en gebruik de roomboter om de blinis in te bakken. Bak ze kort aan beiden anten en zorg ervoor dat ze een mooie licht bruine kleur krijgen.
  • Meng nu de mierikswortel met de créme fraîche en voeg een klein beetje peper en zout toe. Snijd de zalm in dunne plakjes en druppel hier wat verse citroensap overheen.
  • Leg de iets wat krokante blinis op een mooie schaal en verdeel hier een theelepel van het mierikwortel mengsel overheen, leg hier een plakje zalm overheen, verdeel er wat verse dille, citroenrasp, radijsjes en leg als laatste wat zalm eitjes op de blinis!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met bijvoorbeeld wraps en citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Blinis met wilde zalm, mierikswortel en citroen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte