I LOVE GARLIC
Een ideaal recept als je eens wat anders wilt dan mayonaise of knoflook mayonaise. Dit wordt ook wel in Spanje alioli genoemd. Een tijd geleden heb ik zwarte knoflook ontdekt, ik zag het zowel op de markt liggen als in de grotere supermarkten. Zo nieuwsgierig als ik ben, heb ik het gekocht en ben ik ermee aan de slag gegaan. Het is bijzonder smaalvol en heeft zelfs een zoete nasmaak. Ik ben echt gek op knoflook het is een van de lekkerste smaakmakers. Onlangs maakte ik ook een recept met zwarte knoflook en spruitjes. Zie hieronder het zwarte knoflook mayonaise recept.
Zwarte knoflook is een geweldige smaakmaker! En deze mayonaise is bijvoorbeeld lekker om als dip te gebruiken, maar ook bijvoorbeeld bij frietjes, gebakken aardappeltjes of wie weet heb je zelf nog leuke inspiratie?
Deze zwarte knoflook is gefermenteerd. Maar wat is dat precies? Dit fermentatieproces word door warmte van 60 graden op gang gebracht en duurt 4 weken. De suikers en (amino) zuren reageren en produceren samen melanoïde. Wat de zwarte kleur aan deze smaakvolle teentjes geeft. Het is eigenlijk een soort karamellisatie, (de suikers komen meer naar voren). Na dit verwarmingsproces wordt de zwarte knoflook nog gedroogd.
Heb je dit recept en/of de spruitjes met zwarte knoflook dip gemaakt? Ik zou het leuk vinden als je in een reactie laat weten wat je ervan vond.
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Eén reactie