+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Bladerdeeg, ik vind het heerlijk! Het is zo krokant, vol van smaak en je kan er alle kanten mee op. Vroeger ging ik nog wel aan de slag met de kleine bladerdeeg vierkantjes uit de vriezer, maar tegenwoordig heeft Tante Fanny hier een handige oplossing voor. Zuurkool en zalm zijn ongeveer mijn favoriete winterse producten, ik kan geen genoeg krijgen van deze gouden combinatie en ik hoop jullie ook niet :)! Het intense en romige van het roodschimmel kaasje en het frisse van de citroen maakt deze quiche perfect. Zie hieronder mijn ultieme favoriete winter quiche recept: Zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen. 

zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen www.thelemonkitchen.nl

Zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen 

Bereidingstijd: 45 minuten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pak tante fanny bladerdeeg
  • 2 gram boter *om in te vetten 
  • 1 biologische citroen
  • 1 pakje zuurkool +_ 250 gram
  • venkel
  • 1 eetlepels bloem *voor in de springvorm van de quiche 
  • 500 gram verse zalm (zonder huid)
  • verse bieslook
  • 4 middelgrote eieren
  • 250 – 350  ml verse slagroom
  • 150 gram van een roodschimmel kaasje *verkrijgbaar bij je supermarkt of kaaswinkel

Benodigdheden

  • handrasp
  • oven
  • taartvorm (26 – 28 centimeter)
zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen www.thelemonkitchen.nl

zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen 

Bereidingswijze zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen 

  1. Verwarm als eerste de oven voor op 200 °C. Rol de grote bladerdeeg rol (op het bakpapier) uit en gebruik een deegroller om hem iets groter te maken. Vet vervolgens de springvorm goed in en bestrooi de ingevette springvorm met het een klein beetje bloem (zo laat hij later mooi los) en bekleed met het bladerdeeg.
  2. Meng nu de slagroom met de eieren, verse bieslook (klein gesneden of geknipt) en zest van een halve citroen. Pak de zuurkool en houdt heel even onder koud water en laat even uitlekken.
  3. Snijd vervolgens de zalm in blokjes van 1 bij 1 centimeter en de venkel ook in kleine blokjes. Pak nu de springvorm en leg als eerste de zuurkool onderin, daarop de venkel en als laatste de stukken zalm.
  4. De kaas snijd je nog in hele kleine blokjes en die voeg je als laatste toe aan je quiche. Schenk nu ei-mengsel over de ingrediënten en pak de bovenste rand van het deeg en vouw als het waren over de quiche (zie afbeelding). Bak de quiche in ongeveer 35 minuten (in het midden) van de oven gaar.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
4.51star1star1star1star1star Based on 16 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This