Zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen

Zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen

Bladerdeeg, ik vind het heerlijk! Het is zo krokant, vol van smaak en je kan er alle kanten mee op. Vroeger ging ik nog wel aan de slag met de kleine bladerdeeg vierkantjes uit de vriezer, maar tegenwoordig heeft Tante Fanny hier een handige oplossing voor. Zuurkool en zalm zijn ongeveer mijn favoriete winterse producten, ik kan geen genoeg krijgen van deze gouden combinatie en ik hoop jullie ook niet :)! Het intense en romige van het roodschimmel kaasje en het frisse van de citroen maakt deze quiche perfect. Zie hieronder mijn ultieme favoriete winter quiche recept: Zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen. 

 

Zalm quiche met zuurkool 

Dat zalm en zuurkool goed samen gaan was je misschien al wel bekend. Maar de combinatie met venkel en het frisse van de citroen is echt magisch. Deze quiche maak ik maandelijks en elke keer is het weer genieten!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen

Zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Hartige recepten, Hoofdgerechten, vis recepten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • oven
  • taartvorm 26 – 28 centimeter
INGREDIËNTEN
  • 1 pak tante fanny bladerdeeg
  • 2 gram boter *om in te vetten
  • 1 biologische citroen
  • 1 pakje zuurkool +_ 250 gram
  • venkel
  • 1 eetlepels bloem *voor in de springvorm van de quiche
  • 500 gram verse zalm (zonder huid)
  • verse bieslook
  • 4 middelgrote eieren
  • 250 – 350 ml verse slagroom
  • 150 gram van een roodschimmel kaasje *verkrijgbaar bij je supermarkt of kaaswinkel
BEREIDING
  • Bereidingswijze zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen
  • Verwarm als eerste de oven voor op 200 °C. Rol de grote bladerdeeg rol (op het bakpapier) uit en gebruik een deegroller om hem iets groter te maken. Vet vervolgens de springvorm goed in en bestrooi de ingevette springvorm met het een klein beetje bloem (zo laat hij later mooi los) en bekleed met het bladerdeeg.
  • Meng nu de slagroom met de eieren, verse bieslook (klein gesneden of geknipt) en zest van een halve citroen. Pak de zuurkool en houdt heel even onder koud water en laat even goed uitlekken. Anders wordt de quiche te nat.
  • Snijd vervolgens de zalm in blokjes van 1 bij 1 centimeter en de venkel ook in kleine blokjes. Pak nu de springvorm en leg als eerste de zuurkool onderin, daarop de venkel en als laatste de stukken zalm.
  • De kaas snijd je nog in hele kleine blokjes en die doe je als laatste toe op je quiche. Schenk nu ei-mengsel over de ingrediënten en pak de bovenste rand van het deeg en vouw als het waren terug over de quiche (zie afbeelding). Bak de quiche in ongeveer 50 minuten (in het midden) van de oven gaar. Het kan qua tijd schelen, door de hoogte in de oven en/of de breedte van de quiche,

Opzoek naar nog meer bladerdeeg recepten?

Maak dan bijvoorbeeld eens Tarte titan met tomaten, paprika, buffel mozzarella en citroen! Of liever meer inspiratie met zalm en zuurkool? Maak dan eens zalm met zuurkool en gebakken aardappeltjes of een superlekker & frisse zuurkool zalm salade met citroen.



Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

zalm quiche met zuurkool
zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen www.thelemonkitchen.nl

3 reacties

  1. 5 sterren
    Een werkelijk heerlijk en verrassend recept! Meestal zijn quiches zo zwaar maar dat is bij deze variant niet het geval. Ook het gebruik van een roodschimmelkaasje vind ik bijzonder. De smaaksensatie van zuurkool met venkel en zalm èn zest van een halve citroen is niet alleen bijzonder maar ook fris en gewoon heel erg lekker. Een aanrader! Ook kind van 8 jaar heeft hiervan genoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte