Bladerdeeg, ik vind het heerlijk! Het is zo krokant, vol van smaak en je kan er alle kanten mee op. Vroeger ging ik nog wel aan de slag met de kleine bladerdeeg vierkantjes uit de vriezer, maar tegenwoordig heeft Tante Fanny hier een handige oplossing voor. Zuurkool en zalm zijn ongeveer mijn favoriete winterse producten, ik kan geen genoeg krijgen van deze gouden combinatie en ik hoop jullie ook niet :)! Het intense en romige van het roodschimmel kaasje en het frisse van de citroen maakt deze quiche perfect. Zie hieronder mijn ultieme favoriete winter quiche recept: Zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen.
Dat zalm en zuurkool goed samen gaan was je misschien al wel bekend. Maar de combinatie met venkel en het frisse van de citroen is echt magisch. Deze quiche maak ik maandelijks en elke keer is het weer genieten!
Maak dan bijvoorbeeld eens Tarte titan met tomaten, paprika, buffel mozzarella en citroen! Of liever meer inspiratie met zalm en zuurkool? Maak dan eens zalm met zuurkool en gebakken aardappeltjes of een superlekker & frisse zuurkool zalm salade met citroen.
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
4 reacties
We vinden dit recept heerlijk! Echt een aanrader, inmiddels 4 keer gemaakt 😋
Een werkelijk heerlijk en verrassend recept! Meestal zijn quiches zo zwaar maar dat is bij deze variant niet het geval. Ook het gebruik van een roodschimmelkaasje vind ik bijzonder. De smaaksensatie van zuurkool met venkel en zalm èn zest van een halve citroen is niet alleen bijzonder maar ook fris en gewoon heel erg lekker. Een aanrader! Ook kind van 8 jaar heeft hiervan genoten.
Heerlijk recept met verrassend lekkere smaken.
Een aanrader😋
Lijkt me wel een leuk recept.
En hoeveel zuurkool doe je er in?? x Dimphie