Dat zalm en zuurkool goed samen gaan was je misschien al wel bekend. Maar de combinatie met venkel en het frisse van de citroen is echt magisch. Deze quiche maak ik maandelijks en elke keer is het weer genieten!
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Hartige recepten, Hoofdgerechten, vis recepten
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 50 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur10 minutenminuten
Servings 4personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
oven
taartvorm 26 – 28 centimeter
Ingredients
1pak tante fanny bladerdeeg
2gramboter *om in te vetten
1biologische citroen
1pakje zuurkool +_ 250 gram
venkel
1eetlepelsbloem *voor in de springvorm van de quiche
500gramverse zalm (zonder huid)
verse bieslook
4middelgrote eieren
250 – 350 ml verse slagroom
150gramvan een roodschimmel kaasje *verkrijgbaar bij je supermarkt of kaaswinkel
Instructions
Bereidingswijze zalm quiche met zuurkool, venkel en citroen
Verwarm als eerste de oven voor op 200 °C. Rol de grote bladerdeeg rol (op het bakpapier) uit en gebruik een deegroller om hem iets groter te maken. Vet vervolgens de springvorm goed in en bestrooi de ingevette springvorm met het een klein beetje bloem (zo laat hij later mooi los) en bekleed met het bladerdeeg.
Meng nu de slagroom met de eieren, verse bieslook (klein gesneden of geknipt) en zest van een halve citroen. Pak de zuurkool en houdt heel even onder koud water en laat even goed uitlekken. Anders wordt de quiche te nat.
Snijd vervolgens de zalm in blokjes van 1 bij 1 centimeter en de venkel ook in kleine blokjes. Pak nu de springvorm en leg als eerste de zuurkool onderin, daarop de venkel en als laatste de stukken zalm.
De kaas snijd je nog in hele kleine blokjes en die doe je als laatste toe op je quiche. Schenk nu ei-mengsel over de ingrediënten en pak de bovenste rand van het deeg en vouw als het waren terug over de quiche (zie afbeelding). Bak de quiche in ongeveer 50 minuten (in het midden) van de oven gaar. Het kan qua tijd schelen, door de hoogte in de oven en/of de breedte van de quiche,