Zalm met kruidenkorst, avocado dip & aardappeltjes
Een gezond en makkelijk recept! Zalm met kruidenkorst, avocado dip & aardappeltjes is een lekkere zomerse maaltijd. Heerlijk met een frisse salade!
Gang vis hoofdgerecht
Trefwoord citroen recepten, duurzame vis, Freshly Fish, zalm recepten, zalm uit de oven
Totale tijd 30 minutenminuten
Author Jadis Schreuder
Equipment
oven + ovenschaal
Handrasp
staafmixer of handmixer
kaasschaaf of mandoline
Ingredients
2zalmmoten van Freshly Fish
1biologische citroen
verse peterselie
20grampanko
4aardappels *de lekkerste haal je op de markt
2takjes rozemarijn
versgemalen peper & zout
1rijpe avocado
Frisse salade
1venkel
2snack komkommers
1/2biologische citroen
verse peterselie
extra vergine olijfolie (de lekkerste die je in huis hebt)
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht + grill)
Was als eerste de aardappels en snijd ze in gelijke plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Laat de schil er aan zitten, dit geeft juist extra smaak en wordt lekker krokant.
Pak een ovenschaal en doe hier de aardappels in, 2 eetlepels olijfolie, zeste (rasp) van een halve citroen en 2 takjes rozemarijn bij. Strooi er wat versgemalen peper en zout overheen en hussel door elkaar. Zet ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin worden.
Maak ondertussen de kruidenkorst, pak een bakje en doe daar de panko, 2 eetlepels olijfolie, fijngehakte peterselie in en meng even. Pak de Freshly Fish zalmmoten en laat ze op hun huidkant liggen in het aluminum bakje. Gebruik een lepel en druk de dit panko mengsel op de bovenkant van de zalm aan. Zodat het mooi blijft zitten en lekker krokant wordt.
Zet als de aardappels 20 minuten in de oven hebben gestaan, de oven terug op 160 graden. Laat de aardappels in de oven staan en zet de zalm nog ongeveer 8-9 minuten in de oven. De kruidenkorst gaat nu wat verkleuren, wordt krokant en de zalm gaart mooi rosé.
Ga nu verder met de frisse salade. Gebruik een mandoline/kaasschaaf om fijne plakken van de snack komkommers te schaven. Verwijder de onderkant van de venkel en snijd of schaaf ook in dunne plakken. Meng de salade met wat extra vergine olijfolie (de lekkerst die je in huis hebt), geplukte peterselie met wat citroensap en breng op smaak met peper & zout.
Maak als laatste de avocado dip, gooi de schil en pit weg en doe het vruchtvlees in een bakje. Gebruik de staafmixer om er een gladde 'mayonaise' van te maken. Voeg een eetlepel citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
Notes
Geen rosé liefhebber? Laat de zalm dan een paar minuten langer in de oven staan. Of gebruik een Thermapen of digitale oven thermometer om zeker te zijn van de kerntemperatuur.