Voel je energiek met de kleur geel

Voel je energiek met de kleur geel

Het is weer even geleden dat Lisanne van Superyoga.nl een gastartikel heeft geschreven. Deze keer een inspirerend artikel over de kleur geel. Ik moet dan gelijk denken aan de zon, citroenen en mooie gele bloemetjes! Maar over deze sprankelende kleur kan ze je nog veel meer vertellen. Lees hieronder meer over ‘Voel je energiek met de kleur geel! 

Voel je energiek met de kleur geel 

In de wereld van ontspanning speelt alles met energie een rol. Je lichaam heeft bijvoorbeeld super veel energiecentra, oftewel ‘chakra’s’ en zeven daarvan worden vaak genoemd binnen yoga. Nu denk je misschien ojee, dat klinkt gek of onwennig maar in feite is een chakra niets anders dan energie. Om je lichaam in balans te krijgen, geef je aandacht aan de verschillende energiecentra. Je wilt ervoor zorgen dat de energie lekker door je lichaam vloeit zodat je je optimaal voelt.

Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen - Evely Duis fotografie
Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen – Evely Duis fotografie

Vrolijk geel

The Lemon Kitchen staat natuurlijk vol in het teken van citroen en dan is de link naar de gele kleur al snel gemaakt. Zodoende komen we uit bij een bijzondere chakra, de derde chakra, welke de kleur geel heeft. Deze chakra staat voor het opslaan van energie, voor optimisme, intelligentie, nieuwsgierigheid en hoop. Is dat ook niet wat je koppelt aan de kleur geel als je deze ziet? Zelfliefde, doelgerichtheid, en doorzettingsvermogen zijn de thema’s waaraan je kunt denken. Wanneer we genoeg zelfliefde hebben zorgen we goed voor onszelf en leven we het leven dat we graag willen leven. Waar word jij blij van? Nieuwe recepten uitproberen? Een heerlijk boek lezen? Lunchen met vriendinnen? Als je goed voor jezelf zorgt, ga je de dingen doen waar jij gelukkig van wordt!

Gele elementen

Terug naar de chakra’s. De chakra waar we het over hebben, vormt de kern van je lichaam en staat in relatie met de spijsvertering, onze maag, de milt en de lever. Als we niet in balans zijn, kan dit zich uiten in één van deze organen. Als we wel in balans zijn dan kunnen we er voor onszelf en anderen zijn, het maakt je relatie met jezelf en de mensen om je heen sterker. Merk je dat je derde chakra niet in balans is, dan wil het wel eens helpen om je te omgeven met gele elementen. Koop een bosje gele tulpen, eet meer gele vruchten en experimenteer met verse kurkuma in je smoothie of in een rijstgerecht. Het werkt voor iedereen anders dus kijk wat voor jou prettig aanvoelt.

Uitdagingen aan gaan

Volgens de yogafilosofie kunnen we verder komen in het leven door uitdagingen aan te gaan met doorzettingsvermogen. Wanneer de derde chakra, ook wel de zonnevlecht genoemd, in balans is dan zou je genoeg doorzettingsvermogen moeten hebben. Behalve met gele elementen kun je ook met affirmaties je zonnevlecht positief beïnvloeden. Affirmaties zijn positieve beelden of woorden die je herhaalt om meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen te kweken. Plak een briefje op de spiegel met een positieve kreet of zeg iedere dag (hardop) iets positiefs tegen jezelf als je op staat. Het werkt echt!

Yoga oefening

Met een goede buikademhaling kun je spanning rondom het derde chakra sterk verminderen. Ga rustig zitten op een yoga kussen of ga lekker liggen op een dikke yogamat en leg je rechterhand op je buik. Adem diep in, je borstkas zet uit, je voelt je buik opbollen en houd dit heel even vast. Adem vervolgens wat langer uit dan dat je inademde en herhaal dit totdat je jezelf rustig voelt worden. Namasté.    

Groetjes,
Lisanne van Superyoga.nl.

Voel je energiek

Wil je meer tips over voeding & gezondheid? Klik dan hier! 

Zin in een recept waar ‘geel’ vanaf spat? Maakt dan Italianse polenta met citroen!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte