Verfrissing met Chaudfontaine

Verfrissing met Chaudfontaine

door Jadis Schreuder | 26 jul 2019 | AlgemeenBlog | 12 reacties

YES. Zo fijn dat het zomer is en de temperaturen stijgen. Soms kan het in Nederland bloedheet zijn en kunnen we allemaal wel wat verfrissing met Chaudfontaine gebruiken! Zoals je misschien al voorbij hebt zien komen ben ik nu officieel ambassadeur van mijn favoriete watermerk, Chaudfontaine. Ik vind het fantastisch! Ik vind het een inspirerend merk. Zo ben ik al twee keer mee geweest op persreis met Chaudfontaine, naar Chaudfontaine in België. Dagelijks drink ik minimaal een 1,5 tot 2 liter water. Als afwisseling van kraanwater wat in Nederland ook prima te drinken is, drink ik graag Chaudfontaine mineraalwater. Superlekker! Wist je dat dit ze verschillende smaakvarianten hebben en natuurlijk mineraalwater is? De vertaling van Chaudfontaine is ‘warme fontein’. Lees hieronder meer over Verfrissing met Chaudfontaine mineraalwater! 

Verfrissing met Chaudfontaine 'The Lemon Kitchen

Verfrissing met Chaudfontaine ‘The Lemon Kitchen

Ambassadeur van Chaudfontaine

Ik vind het een groot compliment en ben trots op deze samenwerking. Samen met 4 andere leuke foodies zijn we ambassadeur van Chaudfontaine. Zo sprak ik samen met Luuk van Luuks Kitchen op het station af om samen gezellig naar het hoofdkantoor te lopen en mocht ik terug naar Utrecht rijden met Vanessa van Culinessa. Het is fijn om dit samen met andere foodlovers te kunnen doen. Zo help & inspireer je elkaar! We hebben afgelopen juni een meeting op het hoofdkantoor van Coca-Cola gehad. Het gehele Chaudfontaine team was er en hebben we onder andere uitleg gehad over het merk, de smaak varianten, visie, het verhaal & het innovatieve concept. Op het gebied van duurzaamheid wordt het trouwens ook een bijzonder jaar. Hier vertel ik je binnenkort meer over! 

Verfrissend & perfect op smaak

Net zoals bij The Lemon Kitchen, staat bij Chaudfontaine kwaliteit & smaak centraal. Wist je dat chefs en sommeliers Chaudfontaine al 6 jaar de hoogste score bij International Taste & Quality Institute awards geven? De perfecte en verfrissende smaak van Chaudfontaine is te danken een een bijzonder natuurlijk proces. Met een jaarlijkse constante kwaliteit. Chaudfontaine is een klein plaatsje in België, vlakbij de Ardennen met ongeveer 21.000 inwoners. Zoals hierboven al verteld ben ik inmiddels al twee keer mee geweest op persreis naar deze bijzondere plek. Chaudfontaine wordt met veel zorg door de natuur beschermd. Vooral de blauwe en de rode fles worden vind ik in het algemeen lekker om te drinken en Chaudfontaine Fusion vind ik vooral voor onderweg, als ik een stuk ga fietsen en tijdens het werk lekker! Als conceptontwikkelaar vroeg ik naar de reden van de witte duif, die je op de flessen terug ziet komen. Zo blijkt dat een witte duif staat voor schoon en reinheid. Dit soort feitjes maken dat het concept klopt, ik houd ervan als merken hun verhaal en concept tot in de puntjes doorvoeren. 

Verfrissing met Chaudfontaine 'The Lemon Kitchen

Verfrissing met Chaudfontaine ‘The Lemon Kitchen

Het ontstaan van Natuurlijk Mineraalwater van Chaudfontaine

Je vraagt je vast af, wat is natuurlijk mineraalwater en hoe ontstaat het precies? Dit merk behoort tot een zeldzame subcategorie, die van de thermale waterlagen. Dankzij een bijzondere samenloop van geologische omstandigheden daalt het water van Chaudfontaine tot een diepte van ongeveer 1600 meter. Het resultaat is een zuiver mineraalwater dat 37 °C warm is als het weer aan de oppervlakte komt. Wat ik zo bijzonder vind, is dat het water van Chaudfontaine gefilterd wordt door de natuur zelf. Eigenlijk kan je het zien als een waterfabriek onder de grond. Bekijk andes deze korte video, daar zie je het in beeld uitgelegd. 

Welke smaken zijn er allemaal?

Je hebt ze vast wel in restaurants voorbij zien komen, de mooie glazen flessen met 3 verschillende kleuren doppen. De fles met blauwe dop is plat water, de fles met groene dop is licht bruisend en de fles met een rode dop is bruisend. Daarnaast heeft Chaudfontaine ook nog Chaudfontaine Fusion, deze drie smaken zijn verfrissend lekker! Je hebt een bruisende Lemon variant, Lime & Mint en Raspberry & Lime met groen dop. Sinds kort ook twee nieuwe (niet bruisend) Fusion varianten Watermelon & Melon en Lemon & Lime met blauwe dop. Zo had ik onlangs een grote fotografie en styling opdracht en dan drink ik graag een Fusion Lemon! Wist je dat bijvoorbeeld licht bruisend water goed past bij een amuse? En plat water past weer beter bij een hoofdgerecht. Interessant he? Later dit jaar ga ik hier wat dieper op in.

Verfrissing met Chaudfontaine mineraalwater

Wil jij nou nog meer weten of vragen over dit sprankelende merk? Stel ze dan hieronder of stuur een mailtje.

Wist je dat ik ook een Chaudfontaine Gin Cocktail heb gemaakt? En je ook een lekkere snack kan maken hiermee? Zoals gefrituurde oesterzwammen met dille mayo!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte