Venkel salade met komkommer & citroen

Venkel salade met komkommer & citroen

Onlangs heb ik een lekker zomers gerecht gemaakt, duurzame zalm met kruidenkorst, avocado dip en krokante aardappeltjes. Hierbij had ik deze venkel salade met komkommer & citroen geserveerd. Fris, makkelijk te maken en supergezond! Maar deze salade is zó lekker dat ik hem graag los met jullie deel. Ik raad je aan om tijdens dit barbecue / Big Green Egg seizoen altijd een frisse salade op tafel te zetten. Zie hieronder het recept!

Serveer deze zomerse & frisse salade bij de BBQ en/of bij vis!


Venkel salade

Dit is een bijzondere en gezonde groente dat zowel koud als warm lekker is. In mijn kookboek staat een gegrilde venkel uit de oven met citroen & krokant kruim recept. Venkel doet veel mensen denken aan drop of anijs geur/smaak. Dit maakt het koken met venkel ook juist interessant. In Italië wordt heel veel venkel gegeten, toen ik in Sicilië was stond het ook op menig menukaart! Daarnaast is venkel ook een super gezonde groente. Een leuk weetje want het bevat ook nog eens weinig calorieën.
Het is in tegenstelling tot andere groenten ook vetvrij en is het een goede bron van mineralen. Verder is ook leuk om te weten dat venkel al eeuwen lang als geneeskrachtig kruid wordt gebruikt. Hiermee bedoel ik dan de gedroogde venkelzaadjes, die worden voor ‘heilzame‘ doeleinden gebruikt.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Venkel salade met komkommer, peterselie & citroen

Venkel salade met komkommer, peterselie & citroen

Gang Salade
Keuken Italiaans
Trefwoord gerecht met citroen, gezonde salade, recept met citroen, salade met venkel, venkel salade
Totale tijd 10 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • kaasschaaf of mandoline
INGREDIËNTEN
  • 1 venkel
  • 2 snack komkommers
  • 1/2 biologische citroen
  • verse peterselie
  • extra vergine olijfolie de lekkerste die je in huis hebt
BEREIDING
  • Gebruik een mandoline/kaasschaaf om fijne plakken van de snack komkommers te schaven. Een mandoline is een fijne dunschiller waarbij je heel snel kan werken en extra dunne plakken van o.a. groenten kan snijden. Je vind het in elke kookwinkel en/of online. 
  • Verwijder de onderkant van de venkel en snijd of schaaf ook in dunne plakken.
  • Meng de salade met wat extra vergine olijfolie (de lekkerst die je in huis hebt), geplukte peterselie met wat citroensap & zeste (schil) hier gebruik je de handrasp en/of zeester voor. Breng deze frisse salade op smaak met peper & (een klein beetje) zout. 

Recepten met citroen

Ben jij net zoals ik gek op zomerse recepten met biologische citroen? Zoals deze venkel salade met komkommer & citroen? Bewaar dan dit venkel salade recept op een van je Pinterest borden.

Venkel salade
Venkel salade

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept