Vegetarische week bij De Karpendonkse Hoeve

Vegetarische week bij De Karpendonkse Hoeve

Elke keer als ik bij De Karpendonkse Hoeve ben geweest, vertrek ik weer met een grote glimlach. Je kan er áltijd verrassend goed eten en er hangt een fijne sfeer. Zoals jullie vast wel weten is het momenteel de  “Nationale Week zonder vlees”. De Karpendonkse Hoeve, met nieuwe chefkok Rob, heeft onlangs zijn Michelin ster behouden. Afgelopen weekend ben ik langs geweest om het kleurrijke vegetarische menu te proeven en fotograferen! Hieronder vertel ik je hoe de vegetarische week bij De Karpendonkse Hoeve smaakt en eruit zal zien! 

De Karpendonkse Hoeve

Geen “fusion” keuken, geen “kruisbestuiving”, maar een keuken die thuishoort in de “nieuwe wereld”. Gerechten met invloeden van zowel hun reizen naar het buitenland als van de Guest Chefs die af en toe langs komen met nieuwe inspiratie. Achter elk geserveerd gerecht zit een verhaal en Chef Rob is óók nog eens fan van citrusvruchten. Het restaurant bestaat 44 jaar, gelegen aan de Karpendonkse Plas in Eindhoven en heeft een romantisch-rustgevende uitstraling. Eigenaresse Ingrid is een vrolijke verschijning en verteld met liefde en passie meer over alle gerechten. Uit eten gaan bij een Michelinzaak ligt misschien niet voor de hand, maar ik wil graag jongeren meegeven dat hier dineren het dubbel en dwars waard. Om je smaakpapillen te verassen en verwennen! 

Vegetarisch eten

Sinds de documentaire ‘What the Health’ op Netflix is verschenen, valt het mij op dat steeds meer mensen bewuster gaan nadenken over de hoeveelheid vlees en vis die ze consumeren. Weet je wat zo gek is!? Vegetarisch eten kan echt bijzonder lekker zijn, je mist geen seconde vis of vlees. Deze hele week kan je bij De Karpendonkse Hoeve een geheel vegetarisch menu van 5 gangen bestellen. Lukt het niet deze week? Geen probleem! Gedurende het jaar hebben ze meerdere vegetarische gerechten. 

Wat staat er op het Vegetarische menu?
Als eerste komt er zelfgemaakt brood, waaronder brioche brood (mijn favoriet) op tafel. Met roomboter en een bijzonder frisse olijfolie. Maar wat staat er naast!? Dat zijn 3 zoutvarianten, je kan kiezen uit zeewier poeder, zwart zout en grof zeezout. De zeewier poeder kan je als ‘gezondere’ optie gebruiken. Super lekker!

Amuses

Vervolgens kwamen de amuses. De chef heeft zich deze keer echt uitgeleefd en brengt ons helemaal terug naar de natuur. Op de foto zie je stenen liggen, maar zijn die eetbaar? De amuses zijn gemaakt van een omhulsel van 100% klei, wat eetbaar en verrassend lekker is! De andere amuses zie je op de foto en is geheel gemaakt van deze groentesoort.

Het menu

Het vijfgangenmenu is met liefde en passie door Ingrid en Rob samengesteld en vind je hieronder: 

Seitan, Shii-take Dropjes, Mango, Masala IJs


Seitan komt uit de Boedhistische keuken en is gefermenteerde tarwe, hier maken ze een vegetarische steak tartaar van.
***

In Zoutkorst gegaarde Knolselderij, Gebakken Uitjes, Knolselderij Bouillon


Dit gerecht wordt behalve de uitjes, geheel gemaakt van de prachtige  knolselderij.
***

Tortellini van Cevenne Ui, Koolraap, Winter Postelein


Cevenne ui is een van de weinige uien waar je niet van gaat tranen!

***
Blinde vink gemaakt van vegetarisch gehakt met Eryngii paddenstoelen, witlof en mierikswortelsaus


Het vegetarische gehakt is gemaakt op basis van mais, de Eryngii paddestoel heeft een bijzondere intense Umami smaak.
***
Maar wat krijg je als nagerecht? Daar kan ik niet te veel over vertellen, behalve dat het met romige avocado gemaakt is!
Ga je ook watertanden van dit menu en wil je eens op sterrenniveau eten? Ga dan naar De Karpendonkse Hoeve en geniet van elke hap! Ze hebben ook een driegangen lunch!
Wil je nog een voorbeeld van eten op sterrenniveau (met veel groente)!? Ga ook eens naar Niven met het 80/20 concept!
#Dit recept is gesponsord maar naar eigen mening geschreven

19 reacties

 1. Fantastisch wat ziet dat er goed uit. Niven Kunz ‘ken’ ik nog van de opening van het aspergeseizoen van vorig jaar. Ik vind het heerlijk om regelmatig vegetarisch te eten. De Indonesische keuken is daar ook ultiem geschikt voor trouwens 😉

 2. Wat een prachtige foto’s van dat eten! Ik heb wel eens gehoord dat eten echt moeilijk te fotograferen is! 😉 Bovendien ziet het er ook super lekker uit!

 3. Wauw, mooie foto’s hoor! Wordt ik altijd erg blij van!
  Eindhoven is eigenlijk helemaal niet zo ver van mij dus wie weet geraak ik er wel eens. Heb ondertussen de website al eens bekeken en ik vind eigenlijk dat de prijzen meevallen voor dergelijke keuken.

 4. Hoewel ik best een lastige eter kan zijn. Zeker als ik niet zo thuis ben in de gerechten. Desondanks vind ik het er allemaal super lekker uit zien! 🙂

 5. Die stenen lijken net echt zeg. Ik vind het er prachtig uitzien. Eet zelf bijna geen vlees meer dus leuk deze opties

 6. Ik Ben zelf geen vegetariër maar sinds ik ook de docu heb gezien ben ik het wel wat minder gaan eten. Zo raar hoe het gaat met al het voedsel!

 7. Die amsuses van eetbare stenen, die zou ik heel graag eensproberen, dat vind ik zo apart. Ik ben een flexetarier: ik eet ongeveeer even vaak wel als geen vlees. Maar bovenal ben ik een alles eter, er zijn maar heel weinig dingen die ik niet lekker vind!

 8. De hapjes zien er ongelooflijk mooi uit maar het is toch iets té fancy voor mijn smaak. Wij doen wel mee met de Week Zonder Vlees en proberen buiten deze week ook meer vegetarisch te eten.

 9. Ik ben geen vegetariër, maar ik kan makkelijk zonder vlees. Dit ziet er allemaal heerlijk uit! De amuses zien er super uit.

 10. Hi Jadis! Aangenaam! Wat heb jij een mooie en verzorgde blog zeg, love it! Ik vind de amuses van eetbare stenen echt geweldig! Mijn vriend is vegetariër waar ik hem enorm om bewonder. Ik ben zelf helaas nog niet zo sterk. Ik wil het voor de dieren ook graag doen, ooit. Ik ben daarom een bewuste flexitariër. Ik eet twee dagen in de week bewust geen vlees en dat is heel goed te doen.
  Groetjes,
  Amina

Reacties zijn gesloten.

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte