Michelin restaurant Niven; het 80/20 concept

Michelin restaurant Niven; het 80/20 concept

Afgelopen woensdag hadden we het genoegen om met Social Deal bij het bekroonde Michelin restaurant Niven te dineren. Het was werkelijk een groente paradijs! Zoals bij vele stond dit restaurant bovenaan onze lijst. Het was werkelijk een groenteparadijs. We hebben maar liefst 20 kleine gerechtjes geproefd! Normaal betaal je voor dit fantastische diner €100, maar met deze deal van Social Deal krijg je 41% korting en betaal je maar €59,50 per persoon! Groenteparadijs bij restaurant Niven, is echt een buitenkansje!

Niven; het 80/20 Concept

Eigenaar Niven Kunz heeft al sinds zijn 24ste een Michelinster (voor ’t Raedthuys). Hij kookt met 80% groente en 20% vlees of vis. Voor hem is deze 80/20 filosofie helder én logisch; in zijn keuken gaan groenten namelijk altijd voor! Niet alleen omdat hij dit beter en lekker vindt, maar vooral omdat hij koken met groente heel leuk vindt. Hij werkt vooral samen met lokale telers en kookt seizoensgebonden. In 2013 is dit bijzondere restaurant in Rijswijk voor het eerst uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant van Nederland.

Het diner

Eenmaal gearriveerd in het restaurant werden we netjes begeleid naar onze tafel. Het restaurant is prachtig en heeft een grote open keuken. Op de tafel lag een kaartje met 18 verschillende vlaggen van India tot België! Per land kregen we een gerechtje in de grote van een amuse, met elk typerende groentes, met soms vis of vlees. De Champagne werd gelijk ingeschonken en het proosten en genieten kon snel beginnen.
Het allereerste gerechtje was gé-wel-dig. Krokante kippenhuid met curry. Er gaat toch weinig boven een krokant kippenhuidje!? Gevolgd door vele kleurrijke en bijzondere gerechtjes met groente. We kregen bij de Mexicaanse vlag, gerookte avocado met ceviche. Deze geur was écht onbetaalbaar! Eenmaal aangekomen bij de Nederlandse vlag werden we verrast met een cocktailglas gevuld met knalgroene boerenkoolschuim, knapperige spekjes en truffel! De gerechten van Niven Kunz, hadden een mooie opbouw en waren stuk voor stuk bijzonder.

Nagerechten

Wij zijn echte kaasliefhebbers, we kregen in totaal 4 nagerechtjes en als eerste het kaasplankje. Fromager-sommelier Maarten Koek vroeg wat voor kaasjes we het liefste wilden? Nou, het liefst zo intens en smaakvol mogelijk en die kregen we! Het klinkt misschien cliché maar de zachte blauwschimmelkaas was om emotioneel van te worden, zo lekker!
We hebben van elke hap genoten en genoeg groente op, voor de rest van de week. Kunz zijn liefde voor groente proef je terug in de gerechten. Wil jij ook genieten van al het moois wat groente te bieden heeft en op sterrenniveau eten? Via Social Deal kan je hier de vouchers kopen.

Spontaan app

Kennen jullie trouwens de nieuwe Spontaan app van Social Deal al? Via deze app zie je heel overzichtelijk waar je in de buurt, voor een mooi prijsje kan eten. Neem anders even een kijkje op de website, zeker handig als je vaker spontaan uit eten gaat. Zó geregeld!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte