Valentijn koekjes met citroen en anijs cress

Valentijn koekjes met citroen en anijs cress

Een spontaan bedacht receptje, wat verrassend lekker is! Ik wilde al een hele tijd koekjes gaan bakken. Nou heb ik sinds kort een Magimix en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Ik heb onlangs allerlei lekkers gemaakt, wat je binnenkort online ziet komen! Nou had mijn schoonmoeder toevallig hartjes in drie verschillende groottes, dat kwam goed uit want het is bijna valentijn! Deze koekjes zijn makkelijk te maken, zijn super schattig en lekker door de citroenicing & anijs cress. Zie hieronder het Valentijn koekjes met citroen en anijs cress recept!

 

Tip:
Als de koekjes gemaakt zijn inclusief de icing kan je ze ongeveer 2 a 3 dagen bewaren. Ben je nou op zoek naar andere valentijn koekjes? Maak dan bijvoorbeeld eens kokos matronen met citroenrasp en gember.


https://www.thelemonkitchen.nl/cocos-macronen-met-citroenrasp-en-gember/

Klik hier voor meer zoete inspiratie?

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

Valentijn koekjes met citroen en anijs cress

Valentijn koekjes met citroen en anijs cress

Gang Snacks & Hapjes
Trefwoord Bakken, Koekjes, Zoete recepten
Totale tijd 1 uur
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • keukenmachine of met de hand
  • een deegroller
  • hartjes uitsteekvormpje of een andere
  • bakpapier
  • vershoudfolie
INGREDIËNTEN
  • 150 gram ongezouten roomboter (koud)
  • 1 middelgroot ei
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram zelfrijzend amandelmeel
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 1 biologische citroen
  • verse anijs cress *te koop bij sommige groenteboeren/groothandel of online te bestellen
BEREIDING
  • Als eerste splits je een ei, je hebt alleen de eidooier nodig. Meng vervolgens alle ingrediënten in de Magimix/keukenmachine tot het deeg een korrelige structuur heeft gekregen. Meng nog even door en maak er vervolgens met je hand een bol van tot het een mooi samenhangend deeg is geworden. Pak een stuk vershoudfolie en laat even 20 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm nu alvast de oven voor op 170 °C. Pak wat bloem een strooi dit over je werkblad. Leg het deeg erop en rol uit met een deegroller tot je de gewenste dikte hebt gekregen. Mijn voorkeur gaat uit naar dunne koekjes, denk aan een 1/4 centimeter.
  • Nu ga je de koekjes uitsteken en leg ze vervolgens op een bakpapier bekleedde bakplaat. Let op: verdeel ze goed, zodat ze tijdens het bakken niet tegen elkaar aan gaan zitten.
  • De koekjes bak je in de oven in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze even uitrusten op een rooster (zie afbeelding).
  • Nu ga je de icing maken, meng 4 eetlepels poedersuiker met een paar druppeltjes water en wat citroenrasp (zest). Meng even met een vork of garde tot het een dikke witte icing is geworden.
  • Nu de koekjes zijn afgekoeld ga je met een lepel of met een spuitzak de koekjes versieren met de icing.
  • Verdeel tijdens het serveren wat verse citroenrasp (zest), beetje poedersuiker en de anijs cress over de koekjes.
    Fijne valentijn!

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte