Tonijn salade met augurk, ei en citroendressing

Tonijn salade met augurk, ei en citroendressing

Een echte nazomer salade die ideaal bij deze temperaturen past. Ik ben sowieso een tonijn liefhebber, zowel uit blik als natuurlijk een vers stukje tonijn. Ze hebben beiden een andere smaak en structuur, daarnaast maakt dat het juist ook weer interessant. Tonijn heb je er trouwens in allerlei soorten en maten, kies je voor tonijn uit blik ga dan voor degene met een keurmerk! Tonijn salade met augurk, ei en citroendressing is makkelijk om te maken, mega lekker en voedzaam! Zie hieronder het tonijn salade recept! 


Tonijn salade met augurk

Een lekkere en gezonde maaltijd salade! Wist je dat tonijn en augurk heel goed samen gaan? Het frisse-zure past namelijk goed bij de smaak van tonijn en het frisse van de citroen.


Serveer er geroosterd brood bij! 


Smakelijk! 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
TONIJN SALADE MET AUGURK, EI EN CITROENDRESSING

Tonijn salade met augurk, ei en citroendressing

Gang Salade
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten, nazomer recepten, tonijn salade, vis recepten
Totale tijd 20 minuten
Porties 0
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • oven of broodrooster
INGREDIËNTEN
  • 1 blik tonijn in olijfolie
  • 1 biologische citroen
  • cherrytomaatjes & komkommer
  • 2 grote augurken *Lekker van Kesbeke
  • 1 theelepel mosterdzaad *gebruik uit de augurken pot
  • Gemengde sla
  • Geroosterde boterhammen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
BEREIDING
  • Als eerste laat je de tonijn even uit lekken, vervolgens ga je de cherrytomaten halveren en de komkommer in kleine blokjes snijden. Breng vervolgens de tonijn op smaak met wat zout, peper, 1 theelepel citroenzest en sap van een halve citroen.
  • Snijd vervolgens de augurken in dunne plakken en schep nu een theelepel van de mosterdzaadjes hieruit en meng dit bij de tonijnsalade.
  • Breng nu de gemengde salade op smaak met wat zout, peper, 1 eetlepel citroensap en extra vergine olijfolie. Pak twee borden en maak ze op door de salade te verdelen over het bord. Schep in het midden de tonijn salade, leg daarom heen de cherrytomaten, augurk plakken en komkommer.
    Smakelijk!

Tonijn, wat is dat?

Een lekkere vissoort uit de Makreel familie. Wist je trouwens dat er verschillende soorten zijn en dat de tonijn tussen de 30 en wel 380 kg kan worden? Je hebt o.a. geelvin tonijn, blauwvin tonijn, witvin tonijn, grootoog tonijn, zuidelijke blauwvintonijn en slipjack tonijn. De laatst genoemde is de meest gegeten in Nederland. Buitendien is de tonijn superlekker en bevat deze vis bijvoorbeeld een hoop eiwitten, vitamines, mineralen en zelfs omega 3-vetzuren. In het onderstaande recept heb ik overigens tonijn uit blik gebruikt. Ik ben gek op vis uit blik, superlekker!

 

Ben jij nou net zoals ik helemaal gek op tonijn?
Maak dan eens Pasta met tonijn, cherrytomaatjes en citroen!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte