Taco’s met Tequila Gamba’s & citroen op de BBQ

Taco’s met Tequila Gamba’s & citroen op de BBQ

Als ik aan Tex Mex eten denk, dan denk ik al vrij snel aan taco’s, Tequila, avocado, pepers en citrus & tropisch fruit. Daarom heb ik deze geweldige en smaakvolle ingrediënten met elkaar in een verrassend recept gecombineerd. Met dank aan Santa Maria, want zij hebben mij een hele leuke Verrasbox toegestuurd met een paar super lekkere producten om iemand mee te verrassen! Zie hieronder mijn hemelse taco’s met tequila gamba’s recept.


Santa Maria Tex-Mex keuken

De Tex Mex keuken is geschikt om eindeloos mee te variëren en verrassende combinaties te maken. Dus dat heb ik gedaan! Afgelopen week heb ik met deze Verrasbox mijn vriend verrast met een ‘Taco Night’ in onze tuin. De gamba’s heb ik gemarineerd met Tequila en samen met de gepofte zoete aardappel in mijn buitenkeuken klaargemaakt. Feestje! Denk aan dronken gamba’s met krokante taco’s (even verwarmd op de EGG/BBQ), romige avocado, fris-zoete ananas, smaakexplosie van passievrucht, gepofte aardappel en het frisse van de citroen dat dit gerecht helemaal afmaakt.
Wil jij ook iemand verrassen met deze Verrasbox? Check dan de winactie onderaan!


Taco’s met Tequila gamba’s 

De Tex Mex keuken staat bekend om de Mexicaanse gerechten met een Amerikaans tintje. Het staat bekend om de kleurrijke en redelijk simpele gerechten met gevarieerde ingrediënten, taco’s of quesadilla’s, salsas, pepers en fruitsoorten. Onder het genot van een drankje en een dansje.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Taco’s met Tequila Gamba’s & citroen op de BBQ

Taco’s met Tequila Gamba’s & citroen op de BBQ

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Totale tijd 1 uur
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
 • staafmixer
 • Handrasp
 • BBQ/EGG of oven
 • Gietijzeren schaal of ovenschaal
 • Zilverfolie (voor de zoete aardappel)
INGREDIËNTEN
 • Tortilla’s van Santa Maria
 • 1 potje Chunky Wrap Salsa van Santa Maria
 • 2 kleine passievruchten
 • 2 theelepels Guacamole Dip Mix van Santa Maria
 • 1 grote rijpe avocado
 • grote knoflookteen
 • 1 biologische citroen
 • American Ranch Dip Mix kruiden van Santa Maria
 • 4 eetlepels geiten of normale yoghurt
 • 2 kleine zoete aardappels
 • +/- 10 gamba’s
 • 3 eetlepels Tequila
 • ½ ananas
 • 1 rode peper of jalapeno
 • Lekker voor erbij: 2 maiskolven en kruiden zoals verse koriander
BEREIDING
 • Verwarm je barbecue / oven (grillstand) voor op ongeveer 200 graden. Maak ondertussen de avocado dip door het vruchtvlees van de avocado met sap van een halve citroen, 1 knoflookteen en 2 theelepels guacamole kruiden te mixen met een staafmixer.  Roer hier een eetlepel yoghurt doorheen.
 • Was de zoete aardappels af met wat water, dep ze droog en wikkel ze in met zilverfolie. Op deze manier laat je ze poffen en worden ze heerlijk zoet. Zodra je kan leg je de ingewikkelde zoete aardappels in de barbecue tussen de kolen of in de oven, voor minimaal 45 minuten. Ze zijn klaar als je ze makkelijk kan indrukken. 
 • Ga ondertussen verder met het maken van de ranch dip door de yoghurt te mengen met 2 theelepels Rach dip kruiden, even roeren en doe er wat citroenzeste bij. Breng op smaak met gemalen peper. 
 • Pak dan de chunky wrap salsa en giet dit in een bakje en meng met de passievruchten. Nu heb je de avocado dip, ranch dip en salsa met passievrucht klaar. Zet de bakjes even afgedekt in de koelkast. 
 • Snijd de ananas en rode peper in dunne plakken, doe ook in aparte bakjes en zet ook nog even in de koelkast. 
 • Pak de gietijzeren schaal of ovenschaal en leg hier de gamba’s in, verdeel er wat versgemalen peper en zout over en leg er een stuk citroen bij en doe er de tequila bij en meng even.
 • Zet in de barbecue / oven voor ongeveer 8 minuten. Gamba’s hebben een korte garingstijd. Meten = weten gebruik een digitale oventhermometer als je zeker wilt zijn dat je gamba’s gaar zijn. Ideale kern temperatuur van gamba’s is ongeveer 60 graden. 
 • Leg na een paar minuten de tortilla’s op de barbecue of in de oven en haal ze eruit als ze verkleuren en krokanter geworden zijn. Mocht je een taco houder hebben kan je ze buigen en daar in zetten. 
 • Smeer de taco’s in met de avocado dip, leg de ananas plakken ertussen. Haal de bakjes uit de koelkast en bouw je taco met de rest van de ingrediënten op. Voeg 
 • naar smaak de hoeveelheid van de sausjes, salsa en peper toe.

Winactie Santa Maria

Ik mag van Santa Maria 5x een Verrasbox weggeven!

Meedoen?

 1. Volg Santa Maria & The Lemon Kitchen op Instagram & Facebook
 2. Meld je aan voor mijn nieuwsbrief 
 3. Laat in een comment hieronder weten wie je met de Verrasbox wilt verrassen en waarom

#samenwerking met Santa Maria

taco’s tequila gamba’s santa maria pakket
taco’s tequila gamba’s santa maria pakket

34 reacties

 1. Ik zou deze box voor mijn dochter willen winnen. Ze is helemaal fan van Texmex. Nu ze is verhuisd van een studentenkamer naar een eigen flat heeft ze meer gelegenheid om lekkere gerechten klaar te maken.

 2. YUMMIE, TEX MEX-LICIOUS @thelemonkitchennl 😋 Wat een heerlijk recept lijkt mij dit 🦐Graag wil ik dit fantastische pakket van @santamarianl winnen en heerlijk gaan koken voor @pimbechie 😊 Hij gaat nog elke dag naar zijn werk ivm zijn vitale beroepsgroep en werkt nu extra veel en hard. Na een lange werkdag is hij wel toe aan een voedzame & lekkere maaltijd. Zo kunnen wij weer nieuwe Mexicaanse recepten proberen uit onze favoriete keuken 😍 Dit worden heerlijke Tex Mex avondjes thuis i.p.v. bij de Mexicaan door deze gekke tijd. Nu gaan wij zelf aan de slag met enchilada’s, fajita’s, taco’s, quasedilla’s en Mexicaanse wrappizza’s 🤤🌮 Helaas is onze vakantie naar Mexico ook geannuleerd, dus op deze manier komen we toch nog een beetje in Mexicaanse vakantie sferen en vibes 🇲🇽 Dan drinken we er ook gewoon maar een Corona biertje bij om in de huidige sfeer en situatie te blijven 🍻 Met elkaar maken wij er maar het beste van. Tostadas en stay safe and healthy 🍀

 3. Voor mijn lieve vriendin Evy omdat we samen nog heel graag Mexico willen gaan ontdekken en samen op smaakavontuur willen gaan!

 4. Mijn broer wil ik graag verrassen met dit heerlijke verwen Mex Tex pakket! Want sinds hij op zichzelf woont heeft hij zich ontpopt als een heuse keukenprins! Ik schuif dan als voorwaarde wel bij hem aan wanneer dit smakelijks op de tafel zal staan!

 5. 5 sterren
  Wat een origineel recept. Ik ben helemaal gek van Mexico en de Mexicaanse keuken. Die tortilla’s op de bbq vind ik een heel leuk idee. Dit gun ik aan Peter Bellemans die net als ik zot is van de Mexicaanse keuken en bbq’en. Zoals uit dit recept blijkt een originele combo.

 6. Ik zou er in de eerste plaats mijn 2 kinderen Caitlin en Steven mee verrassen. Nieuwsbrief check,Facebook dubbel check, Instagram ook dubbel check

 7. 5 sterren
  Geweldig voor mijn gezin, vrienden en familie. Net als in Mexico, je eet gezellig samen. Beetje in lastig in de huidige tijd, maar daar vinden we wel een oplossing voor. Ik breng ze wel langs met de snelheid van Speedy Gonzales, ¡Arriba, arriba… andale, ándale! Ben benieuwd hoe dit smaakt met coquilles of plakjes ribeye ertussen.

 8. 5 sterren
  Wat een lekker recept. Ben zelf dol op tex mex en maak graag heerlijke gerechten op de kamado. Het liefste zou ik m’n ouders hiermee verrassen, omdat ik die al een hele tijd niet heb kunnen zien (en dat zal voorlopig nog wel zo blijven).

  1. Wauw wat ziet er super lekker uit! Ik zou met dit heerlijke recept en die lekkere box graag een verjaardags dinertje voor mijn ouders maken. Ze zijn deze maand allebei jarig en we kunnen er nu niet heen. Een lekker verjaardagsdiner bezorgen zou een goed alternatief zijn!

 9. 5 sterren
  Ik zou dit zo graag willen maken voor mijn ouders! Ik heb ze al een tijdje niet gezien en wil ze dan hier graag mee verrassen als ik ze weer zie! Ze staan altijd voor mij klaar en dat vind ik zo fijn!! En dit recept is dan toch mega lekker om te delen met hun

 10. 5 sterren
  Geweldig, Jadis! Mijn man wil ik graag verrassen.. Wij zouden voor zijn verjaardag uit eten, maar ja..wij zaten wegens risicofactoren al snel lockdown !
  Dankzij dit verrukkelijke pakket kan ik hem trakteren op een bijzonder dinertje thuis:
  daar is ie vast wel “happig” op! 😉

 11. 5 sterren
  Ik wil mijn dochter graag verrassen. Die is echt dol op taco’s gamba’s en alles wat er ook in die verrassingsbox zit denk ik.
  Mama dochter momentje in de keuken!!

 12. 5 sterren
  Wauw dit recept ziet er ongelooflijk lekker uit! En leuke winactie! Ik wil mijn vriend verrassen met deze fantastische tacos. 😛

 13. Ik wil mijn vriend hiermee verrassen. We zijn beiden gek op Mexicaans eten en hiermee kunnen we weer lekker nieuwe recepten ontdekken! Alsnog een leuk cadeautje voor ons 8 jaar samenzijn

 14. Dit klinkt als een super lekker recept en wat een leuke actie!! Zou dit graag maken voor m’n beste vriendinnetje die ik al tijden niet face to face heb gezien door de maatregelen. Als die wat soepeler worden dan lijkt een TexMex avondje om bij te kletsen me geweldig 😍

 15. 5 sterren
  Wauw wat een heerlijke box! Ik zou hem graag delen met mijn moedertje. We zien elkaar natuurlijk weinig in deze tijden, dus dit zou geweldig zijn! 😍

 16. 5 sterren
  Wauw wat een heerlijk pakket zeg! Ik zou mijn moeder hier heel graag mee willen verrassen. We zien elkaar natuurlijk weinig momenteel, dus dit zou geweldig zijn! 🥰

 17. 5 sterren
  Ontzettend leuke winactie! Ik ben helemaal weg van de Mexicaanse keuken en gebruik regelmatig de producten van Santa Maria, altijd weer een feestje in de keuken!

 18. Ik zou graag mijn vrouw met pakket willen verrassen. Omdat zij ondanks alles in deze nare periode alle haar best doet en voor iedereen in de familie zorgt en alles in orde maakt, verdient zij een leuk cadeautje en met dit pakket zou zij heel erg blij en verrast zijn

 19. Yammie yammie 😋👌 wat een superrrr actie ik doe heel erg graag mee, deze taco’s tequila gamba’s santa maria pakket is zeer welkom gin ik zuster 💉🏥😷 uka die hard werkt in deze bijzondere periode. Ze houd van nieuwe lekkere gerechten/recepten 🥰

  1. Oehhh wij zijn absolute fan van Tex Mex! Ik zou mijn moeder verrassen. Vanwege haar MS kunnen we niet op visite voorlopig dus dit zou ze een fijn verwenning op afstand vinden 🙂

  2. Waauw wat ziet dit er lekker uit!! Ik hou van scampi’s en guacamole! Dit zou ik dan ook graag willen winnen! Ik zou een Mexicaanse avond met vrienden organiseren. Lekker gezellig! 😋🌮

 20. 5 sterren
  Prachtig receptje weer en zo leuk met Tequile ik ga even kijken of we dat nog in huis hebben staan, doet me weer denken aan onze tijd in Mexico

 21. Wauw, dit lijkt me lekker!! Denk eigenlijk nooit verder dan kip of gehakt..Maar dit lijkt me nog veel lekkerder!!
  Leuke actie, ik doe graag mee, als ik win heb ik een goed excuus dit recept te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept