Een lekker Tex-Mex recept voor op de EGG/BBQ. Taco’s met Tequila Gamba’s & citroen op de BBQ is makkelijk om te maken en verrassend lekker!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Totale tijd 1 uuruur
Servings 2personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
staafmixer
Handrasp
BBQ/EGG of oven
Gietijzeren schaal of ovenschaal
Zilverfolie (voor de zoete aardappel)
Ingredients
Tortilla’s van Santa Maria
1potje Chunky Wrap Salsa van Santa Maria
2kleine passievruchten
2theelepelsGuacamole Dip Mix van Santa Maria
1grote rijpe avocado
grote knoflookteen
1biologische citroen
American Ranch Dip Mix kruiden van Santa Maria
4eetlepelsgeiten of normale yoghurt
2kleine zoete aardappels
+/- 10 gamba’s
3eetlepelsTequila
½ananas
1rode peper of jalapeno
Lekker voor erbij: 2 maiskolven en kruiden zoals verse koriander
Instructions
Verwarm je barbecue / oven (grillstand) voor op ongeveer 200 graden. Maak ondertussen de avocado dip door het vruchtvlees van de avocado met sap van een halve citroen, 1 knoflookteen en 2 theelepels guacamole kruiden te mixen met een staafmixer. Roer hier een eetlepel yoghurt doorheen.
Was de zoete aardappels af met wat water, dep ze droog en wikkel ze in met zilverfolie. Op deze manier laat je ze poffen en worden ze heerlijk zoet. Zodra je kan leg je de ingewikkelde zoete aardappels in de barbecue tussen de kolen of in de oven, voor minimaal 45 minuten. Ze zijn klaar als je ze makkelijk kan indrukken.
Ga ondertussen verder met het maken van de ranch dip door de yoghurt te mengen met 2 theelepels Rach dip kruiden, even roeren en doe er wat citroenzeste bij. Breng op smaak met gemalen peper.
Pak dan de chunky wrap salsa en giet dit in een bakje en meng met de passievruchten. Nu heb je de avocado dip, ranch dip en salsa met passievrucht klaar. Zet de bakjes even afgedekt in de koelkast.
Snijd de ananas en rode peper in dunne plakken, doe ook in aparte bakjes en zet ook nog even in de koelkast.
Pak de gietijzeren schaal of ovenschaal en leg hier de gamba’s in, verdeel er wat versgemalen peper en zout over en leg er een stuk citroen bij en doe er de tequila bij en meng even.
Zet in de barbecue / oven voor ongeveer 8 minuten. Gamba’s hebben een korte garingstijd. Meten = weten gebruik een digitale oventhermometer als je zeker wilt zijn dat je gamba’s gaar zijn. Ideale kern temperatuur van gamba’s is ongeveer 60 graden.
Leg na een paar minuten de tortilla’s op de barbecue of in de oven en haal ze eruit als ze verkleuren en krokanter geworden zijn. Mocht je een taco houder hebben kan je ze buigen en daar in zetten.
Smeer de taco’s in met de avocado dip, leg de ananas plakken ertussen. Haal de bakjes uit de koelkast en bouw je taco met de rest van de ingrediënten op. Voeg
naar smaak de hoeveelheid van de sausjes, salsa en peper toe.