Spelt pasta met sardines, tomaat, citroen & knoflook

Spelt pasta met sardines, tomaat, citroen & knoflook

Heerlijke spelt pasta! Het is niet alleen heel erg lekker qua smaak maar het heeft ook nog eens meer structuur én meer vezels. Waardoor je gerecht automatisch gezonder is dan met normale pasta. Dit pasta gerecht heb ik meerdere keren in Sicilië gegeten en werd ook wel Spaghetti Siracusana genoemd. Dit werd met ansjovis of sardines gemaakt. Siracusa is de hoofdstad van de citroen! Deze pasta van Pastaficio is super simpel om te maken en bijzonder smaakvol. Ik heb het recept samengesteld naar mijn eigen smaak en op gevoel gemaakt. Misschien wel mijn nieuwe favoriete pasta gerecht. Zie hieronder spelt pasta met sardines, tomaat, citroen & knoflook!

 

Spelt pasta

In deze verpakking zit 400 gram spelt spaghetti wat genoeg is voor ongeveer 4 personen. Deze spaghetti zijn makkelijk in gebruik en zijn geschikt voor al je favoriete vlees of vis gerechten. De kooktijd is ongeveer 10 minuten en de pasta hecht goed aan de pastasaus. Deze heerlijke spelt spaghetti zijn op een ambachtelijke manier gemaakt van spelt tarwe.

 

Hoe kook je pasta perfect?

Alessio een van de eigenaren van Pastaficio is half Italiaans en weet als geen ander hoe je pasta kan koken zoals ze dat in Italië doen. Zet als eerste een grote pan op het vuur en vul deze met warm water. Breng het water aan de kook en voeg er wat zout aan toe. Voeg ongeveer 10 gram zout per 3 liter water toe. Zodra het water kookt kun je de pasta aan het water toevoegen. Hou de pasta goed in beweging terwijl ze langzaam gaar worden, dus blijf roeren! Elke pasta heeft een andere kooktijd dus kijk vooraf goed op de verpakking hoe lang de pasta moet koken. Als de kooktijd verstreken is kun je het beste proeven of de pasta gaar is zoals jij dat lekker vindt. Smaken verschillen namelijk! Giet de pasta af en let op: bewaar een kop met het kookwater. Dit kun je later gebruiken om de pasta wat vochtiger te maken.


#Maandelijkse samenwerking met Pastaficio

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
pastaficio-spaghetti-siracusana

Spelt pasta met sardines, tomaat, citroen & knoflook

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten, makkelijke recepten, pasta recepten, recepten met citroen, spaghetti, spelt pasta
Totale tijd 10 uur 33 minuten
Auteur Jadis Schreuder
INGREDIËNTEN
  • 1 pak spelt spaghetti Bestel online!
  • 4 sjalotjes
  • 120 gram sardines of ansjovis in olijfolie en citroen
  • 200 ml passata San Marzano of bijvoorbeeld Mutti
  • verse basilicum
  • 2 knoflook tenen
  • 1 biologische citroen
  • theelepel vers gemalen zwarte peper
  • Nodig
  • handrasp
  • kookpan
  • anti aanbak pan
BEREIDING
  • Bereidingswijze Spelt spaghetti met sardines
  • Kook als eerste de pasta beetgaar in 8 minuten. Dit is een grove pasta, dus heeft iets langer nodig. Daarnaast wil je dat de pasta nagaart in de saus aan het einde.
  • Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur, maak het blik met sardines open en voeg een deel (2 eetlepels ongeveer) van de olie in de pan. Voeg hier de fijngehakte knoflook, gesnipperde ui en zest van 1 citroen aan toe.
  • Fruit dit even aan en voeg dan de sardines toe en de passata. Roer even en zet het vuur iets zachter, zodat alle smaken goed kunnen in trekken. Voeg een theelepel vers gemalen zwarte peper aan de saus toe.
  • Als de pasta beetgaar is giet je hem af en bewaar ongeveer 4 eetlepels kookvocht hiervan. Voeg dit samen met de pasta toe aan de saus, roer even en laat nog 5 minuten zacht pruttelen.
  • Serveer de pasta met een stuk citroen, die kan je naar smaak nog aan de pasta toe voegen.

Kans maken op 2x een Spelt Pasta Pakket?

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief
  • Laat in een reactie hieronder weten waarom je dit pakket van Pastaficio wilt winnen

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Spelt pasta van Pastaficio
Spelt pasta van Pastaficio

27 reacties

  1. Ik ben dol op pasta. Vanwege mijn intolerantie voor tarwe, gebruik ik dus alternatieve varianten. Ik ben onbekend met dit merk en wel benieuwd!

  2. ja leuk, kennis met èn kans maken op een Spelt pakket ! gezonder graag maar de volkorenpasta heeft mijn hart nog niet veroverd, wie weet de spelt wel. Lekker met een saus van tuinsteden en prei en beetje ?

  3. Ow dat ziet er toch perfect uit we zijn ondertussen meer spelt producten gaan eten aangezien ik dat beter kan verdragen. Dus spelt pasta strak plan en dit gerecht oelala

  4. Als half Italiaanse ben ik dol op pasta. Spelt pasta heb ik nog niet mee gekookt. Uitdaging! Het recept klinkt lekker. Naar verwachting zullen mijn 2 kinderen en man hier ook flink van smullen!

  5. Naast speltbrood en speltbloem wil ik ook graag de speltpasta eens proberen. Lijkt me ook heel lekker. Sowieso is pasta hier een favoriete maaltijd en dan ben je ook verzekert van gezellige mee-eters .

  6. Allereerst: wat ziet dit er heerlijk uit!
    Ik wil heel graag speltpasta leren kennen en doe dus mee met deze winactie. Ik zou eens spaghetti met garnalen in curry-roomsaus willen uitproberen!

  7. Hmmm wij zijn dol op pasta, pasta met zalm,pasta met gehakt en zelfgemaakte tomaten saus vol met groenten.
    Pasta met garnalen. Oooh je kan zo variëren met pasta
    Deze pakket van Pastaficio ben ik zeer benieuwd naar, zeer welkom.

  8. Hmmm wij zijn dol op pasta, pasta met zalm,pasta met gehakt en zelfgemaakte tomaten saus vol met groenten.
    Pasta met garnalen. Oooh je kan zo variëren met pasta
    Deze pakket van Pastaficio ben ik zeer benieuwd naar, zeer welkom.

  9. Ik maak graag pasta met zelfgemaakte saliboter en pompoen uit en de oven! Ik heb mij aangemeld voor de nieuwsbrief, ben benieuwd naar meer pasta recepten

  10. Ons gezin is dol op pasta en het liefst eten we elke dag pasta. Je kan eindeloos variëren. Ook geschikt voor een drukke gezin zoals wij. Het kost nog kwartier- half uurtje om klaar te maken. Ik maak zelf veel bolgonese saus en vries ze dan in.

    1. Wauw wat een leuke winactie ? ik doe graag mee, ben verzot op pasta! Ik kan er geen genoeg van krijgen! Ik zou voor diabolique gaan met scampi’s want daar wordt hier thuis achter gevraagd! ???? Duimen maar

      1. 5 sterren
        Nou je hebt mij overtuigd dat dit heerlijk moet zijn hoor. Hopelijk mag ik jou leuke pakket winnen en kan ik thuis genieten van je heerlijke recept!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte