120gramsardines of ansjovis in olijfolieen citroen
200mlpassataSan Marzano of bijvoorbeeld Mutti
verse basilicum
2knoflook tenen
1biologische citroen
theelepelvers gemalen zwarte peper
Nodig
handrasp
kookpan
anti aanbak pan
Instructions
Bereidingswijze Spelt spaghetti met sardines
Kook als eerste de pasta beetgaar in 8 minuten. Dit is een grove pasta, dus heeft iets langer nodig. Daarnaast wil je dat de pasta nagaart in de saus aan het einde.
Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur, maak het blik met sardines open en voeg een deel (2 eetlepels ongeveer) van de olie in de pan. Voeg hier de fijngehakte knoflook, gesnipperde ui en zest van 1 citroen aan toe.
Fruit dit even aan en voeg dan de sardines toe en de passata. Roer even en zet het vuur iets zachter, zodat alle smaken goed kunnen in trekken. Voeg een theelepel vers gemalen zwarte peper aan de saus toe.
Als de pasta beetgaar is giet je hem af en bewaar ongeveer 4 eetlepels kookvocht hiervan. Voeg dit samen met de pasta toe aan de saus, roer even en laat nog 5 minuten zacht pruttelen.
Serveer de pasta met een stuk citroen, die kan je naar smaak nog aan de pasta toe voegen.