Sloppy Joe een ouderwets Amerikaans gerecht wat oorspronkelijk gemaakt wordt met rundergehakt in tomatensaus op een wit broodje. Mijn variant is net even anders en heerlijk verfrissend door de citroenrasp. Dit is het lieveling gerecht van mijn vriend Ritchie. Gisteren maakte ik dit voor mijn schoonfamilie. Het is zo’n gerecht waar veel smaak en liefde in zit en heel gemakkelijk te maken is. 

Sloppy Joe

Dit gerecht valt tenslotte onder Fastfood, maar in deze versie heb ik hem ‘iets’ gezonder gemaakt. Het zijn eigenlijk meer zachte gehaktballetjes dan hamburgers. De vulling is lekker sausachtig en in deze versie worden de balletjes op knapperig ciabatta broodje geserveerd. Het brood heb ik ingesmeerd met alioli, onderaan het recept staat de link voor dit recept. Waarschijnlijk vind je het nog lekkerder als je het zelf maakt!

Sloppy Joe op ciabatta met citroen

45 minuten (2 personen)

Ingrediënten:

  • 100 gram gemengd gehakt
  • 1 saucijs (vel verwijderd, vlees verkruimeld)
  • 1 middelgrote wortel 
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 1 ei 
  • 1 eetlepel oregano
  • 30 gram broodkruim of parneermeel
  • 300 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 1 bakje gepureerde tomaten
  • 2 ciabatta broodjes of 1 grote
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • verse krulpeterselie
  • 1/2 bakje alioli 

Benodigdheden:

  • Handrasp
  • Oven

Bereidingswijze:

1. Doe als eerste het varkensgehakt met de saucijzenvulling, eieren, citroenrasp en wat oregano met fijne knoflook en gesnipperde ui in een bak en mix alles door elkaar.
2. Voeg als laatste nog wat broodkruim of paneermeel en wat parmezaanse kaas toe en meng nog even goed. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.

Draaien maar

3. Verdeel het gehakt in gehaktballetjes van 2 bij 2 centimeter.  Het makkelijkste is om 2 balletjes tegelijk te draaien in je hand. Je verdeeld wat op je vingers en wat in je handpalm en draaien maar, je hebt zo de techniek te pakken! You can do this!

Bakken maar

4. Verhit eerst de olie in de braadpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin.
5. Voeg de passata, wortel partjes en overgebleven knoflooktenen en wat oregano toe en roer goed door elkaar. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat de balletjes op laag vuur staan voor ongeveer 25 minuten pruttelen tot de saus wat dikker is geworden.
6. Verhit de grill daarna op een hoge stand en snijd de ciabatta over de lengte open en leg ze op de bakplaat. Bestrooi ze met wat parmezaan en haal ze er naar een paar minuten uit.
7. Besmeer vervolgens de broodjes met wat alioli (zelfgemaakt zie recept, of uit een pakje) en voeg als laatste de gehaktballetjes met de saus toe en versier met wat verse peterselie. 

Genieten maar!

Houd je van tomaten in combinatie met citrus? Probeer dan eens de Salade van JOYN tomaten met halloumi, gegrilde paprika en bloedsinaasappel. 

Maak je misschien liever zelf de alioli, dat kan! Klik dan op deze link voor het recept. 

Print Friendly, PDF & Email
on 2 april 2018

Dit is echt iets anders…. intrigerend!

on 2 april 2018

Dit ziet er echt heel erg lekker uit

on 2 april 2018

Wat een leuke en lekkere variant op een Sloppy Joe! Heb ‘m gepind, want deze moet ik een keer proberen 🙂

on 2 april 2018

Hmm! Dat ziet erg lekker uit zeg. Fijn dat je er toch nog een iets gezondere draai aan hebt gegeven. 🙂

on 2 april 2018

zou je het ook met rundsgehakt en kippenworst kunnen maken? Het lijkt mij best lekker maar ik lust geen varkensvlees…

on 3 april 2018

Hoi Karin, ja zeker! Ik heb varkensvlees toegevoegd omdat het wat sappiger wordt maar het oorspronkelijke recept is met rundergehakt! Laat me weten als je het hebt gemaakt ik ben benieuwd wat je ervan vindt:-)

on 2 april 2018

ziet er lekker uit, ga ik binnenkort toch proberen

on 2 april 2018

Mmm dit ziet er best wel lekker uit! Misschien volgend weekend eens proberen 😀

on 2 april 2018

ziet er zo simpel mooi uit, maar wil het graag ook is proberen want het ziet er ook vooral super lekker uit!

on 2 april 2018

Ziet er lekker uit. Heel fijn dat je m net wat gezonder hebt gemaakt. Ik ga m volgende week eens uitproberen

on 2 april 2018

dit ziet er echt Goddelijk uit zeg! Je foto’s zijn té mooi!

on 2 april 2018

De foto ziet er echt prachtig uit! Ik mocht deze proberen als proefkonijn, echt suuuupperrr lekker mijn favoriet 😁🎉

on 3 april 2018

Ziet er heerlijk uit. Je foto’s zijn ook altijd zo fantastisch mooi! Ik ga ‘m eens proberen met vegetarische gehaktballetjes.

on 4 april 2018

Sloppy Joe ken ik uit Amerikaanse series. Ik heb het nog nooit gegeten!

on 4 april 2018

Jeetje wat heb je weer een prachtige foto’s. Klinkt ook super lekker, misschien maar is een keer proberen 😀

on 4 april 2018

Dankjewel! Laat me weten als je het eens probeert

on 4 april 2018

Wij eten vaak Sloppy Joe, zeker sinds we in Key West in de Pub Sloppy Joe zijn geweest :), maar dit is weer een ander recept, leuk, ga ik ook een proberen.

on 4 april 2018

Mooie foto’s erbij ook, jummie

on 4 april 2018

Ik ben dol op ciabatta brood en hamburgers lust ik ook graag! Deze combinatie met gehaktballetjes lijkt me dan ook erg lekker! 🙂

on 4 april 2018

Als dit Fastfood is dan wil ik nooit meer anders, wat ziet dat er lekker uit zeg.

on 4 april 2018

Dat ziet er heerlijk uit!

on 4 april 2018

je hebt me dermate wete nte inspireren dat ik het vanavond zelf ga maken, alles heb ik in huis 😀 lekker nomnomnom

on 4 april 2018

het water loopt me in de mond… sloppy joe staat vooral bekend als kindergerecht of anti kater food 😁

on 4 april 2018

Wat ziet er lekker uit. Ik eet nog nooiet sloppy joe en ik kende ook nog niet

http://dhini.nl

on 4 april 2018

Nog nooit eerder had ik van een sloppy joe gehoord. Het ziet er erg lekker uit.

on 5 april 2018

Water loopt me in de mond. Ziet er fantastisch lekker uit!!!

on 5 april 2018

Klinkt heerlijk!

on 5 april 2018

Mmh, gelukkig heb ik al gegeten want krijg er echt honger van.

on 6 april 2018

Ik heb weleens iets over sloppy joe gehoord maar eigenlijk nog nooit gezien/geproeft, het ziet er wel prachtig uit

on 6 april 2018

Wauw, de Sloppy Joes die ik ken zijn gewoon gehaktprut op een broodje. Jouw gerecht ziet er veel gracieuzer en mooier uit dan een simpel broodje gehakt. Lekker!

on 6 april 2018

Ziet er een super lekker hapje uit!

on 12 april 2018

Wat een heerlijke combinatie! Jouw foto’s zijn altijd prachtig, elk recept lijkt lekker hihi

Write a comment:

*

Your email address will not be published.