+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Sloppy Joe een ouderwets Amerikaans gerecht wat oorspronkelijk gemaakt wordt met rundergehakt in tomatensaus op een wit broodje. Mijn variant is net even anders en heerlijk verfrissend door de citroenrasp. Dit is het lieveling gerecht van mijn vriend Ritchie. Gisteren maakte ik dit voor mijn schoonfamilie. Het is zo’n gerecht waar veel smaak en liefde in zit en heel gemakkelijk te maken is. 

Sloppy Joe

Dit gerecht valt tenslotte onder Fastfood, maar in deze versie heb ik hem ‘iets’ gezonder gemaakt. Het zijn eigenlijk meer zachte gehaktballetjes dan hamburgers. De vulling is lekker sausachtig en in deze versie worden de balletjes op knapperig ciabatta broodje geserveerd. Het brood heb ik ingesmeerd met alioli, onderaan het recept staat de link voor dit recept. Waarschijnlijk vind je het nog lekkerder als je het zelf maakt!

Sloppy Joe op ciabatta met citroen

45 minuten (2 personen)

Ingrediรซnten:

  • 100 gram gemengd gehakt
  • 1 saucijs (vel verwijderd, vlees verkruimeld)
  • 1 middelgrote wortel 
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 1 ei 
  • 1 eetlepel oregano
  • 30 gram broodkruim of parneermeel
  • 300 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 1 bakje gepureerde tomaten
  • 2 ciabatta broodjes of 1 grote
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • verse krulpeterselie
  • 1/2 bakje alioli 

Benodigdheden:

  • Handrasp
  • Oven

Bereidingswijze:

1. Doe als eerste het varkensgehakt met de saucijzenvulling, eieren, citroenrasp en wat oregano met fijne knoflook en gesnipperde ui in een bak en mix alles door elkaar.
2. Voeg als laatste nog wat broodkruim of paneermeel en wat parmezaanse kaas toe en meng nog even goed. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.

Draaien maar

3. Verdeel het gehakt in gehaktballetjes van 2 bij 2 centimeter.  Het makkelijkste is om 2 balletjes tegelijk te draaien in je hand. Je verdeeld wat op je vingers en wat in je handpalm en draaien maar, je hebt zo de techniek te pakken! You can do this!

Bakken maar

4. Verhit eerst de olie in de braadpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin.
5. Voeg de passata, wortel partjes en overgebleven knoflooktenen en wat oregano toe en roer goed door elkaar. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat de balletjes op laag vuur staan voor ongeveer 25 minuten pruttelen tot de saus wat dikker is geworden.
6. Verhit de grill daarna op een hoge stand en snijd de ciabatta over de lengte open en leg ze op de bakplaat. Bestrooi ze met wat parmezaan en haal ze er naar een paar minuten uit.
7. Besmeer vervolgens de broodjes met wat alioli (zelfgemaakt zie recept, of uit een pakje) en voeg als laatste de gehaktballetjes met de saus toe en versier met wat verse peterselie. 

Genieten maar!

Houd je van tomaten in combinatie met citrus? Probeer dan eens de Salade van JOYN tomaten met halloumi, gegrilde paprika en bloedsinaasappel. 

Maak je misschien liever zelf de alioli, dat kan! Klik dan op deze link voor het recept. 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse bij The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Laatste artikelen van Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen en al
Jadis haar activiteiten.

Nieuwsbrief

Share This