Houd je van tomaten in combinatie met citrus? Probeer dan eens de Salade van JOYN tomaten met halloumi, gegrilde paprika en bloedsinaasappel.
Gang lunch
Keuken Amerikaans
Trefwoord lunch gerechten
Totale tijd 45 minutenminuten
Servings 2personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
oven
Ingrediënten
100gramgemengd gehakt
1saucijs (vel verwijderd vlees verkruimeld)
1middelgrote wortel
3tenenknoflook
1ui
1rasp van 1 biologische citroen
1ei
1eetlepeloregano
30grambroodkruim of parneermeel
300mlpassata (gezeefde tomaten)
1bakjegepureerde tomaten
2ciabatta broodjes of 1 grote
50gramparmezaanse kaas
verse krulpeterselie
1/2bakjealioli
Instructies
Doe als eerste het varkensgehakt met de saucijzenvulling, eieren, citroenrasp en wat oregano met fijne knoflook en gesnipperde ui in een bak en mix alles door elkaar. Hak de peterselie fijn en doe erbij.
Voeg als laatste nog wat broodkruim of paneermeel en wat parmezaanse kaas toe en meng nog even goed. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
Draaien maar
Verdeel het gehakt in gehaktballetjes van 2 bij 2 centimeter. Het makkelijkste is om 2 balletjes tegelijk te draaien in je hand. Je verdeeld wat op je vingers en wat in je handpalm en draaien maar, je hebt zo de techniek te pakken! You can do this!
Bakken maar
Verhit eerst de olie in de braadpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin.
Voeg de passata, wortel partjes en overgebleven knoflooktenen en wat oregano toe en roer goed door elkaar. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat de balletjes op laag vuur staan voor ongeveer 25 minuten pruttelen tot de saus wat dikker is geworden.
Verhit de grill daarna op een hoge stand en snijd de ciabatta over de lengte open en leg ze op de bakplaat. Bestrooi ze met wat parmezaan en haal ze er naar een paar minuten uit.
Besmeer vervolgens de broodjes met wat alioli (zelfgemaakt zie recept, of uit een pakje) en voeg als laatste de gehaktballetjes met de saus toe en versier met wat verse peterselie.Genieten maar!