Rucola salade met Parmezaanse kaas, druiven & citroen

Rucola salade met Parmezaanse kaas, druiven & citroen

Een heel simpel rucola salade met Parmezaanse kaas recept, Italiaans en bestaat maar uit een paar ingrediënten. Ik vind het heerlijk om fruit in mijn salades te combineren met Parmezaanse kaas, zoals de Parmigiano Reggiano die ik uit Italië heb meegenomen. Het is nog zomer dus een lekkere salade gaat er sowieso wel in toch!? Ik ben zelf echt geen ‘sla’ eter, maar rucola heeft zó veel smaak en ook nog eens een lekkere bit. Zie hieronder het zomerse rucola met Parmezaanse kaas, druiven & citroen recept.

Tip: om de salade nog meer op smaak te brengen, rasp als laatste nog wat citroenzest er overheen!


Rucola, wat is dat?

Wist je bijvoorbeeld dat Rucola in het Engels ‘raket’ betekend? Dit komt door de verfrissende, scherpe, redelijk bittere en soms zelfs peper achtige smaak. Het heeft een bijzondere vorm, die mij soms doet denken aan onkruid uit de tuin haha. Donker groen van kleur en wordt vooral in Italië veel gegeten.

Een heerlijke zomerse salade! Serveer er wat crostini’s of knoflook brood bij! 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Rucola salade met Parmezaanse kaas, druiven & citroen

Rucola salade met Parmezaanse kaas, druiven & citroen

Gang salades & bijgerecht
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • Salade schaal
INGREDIËNTEN
  • 1 biologische citroen *voeg ook wat geraspte zest toe
  • 1 zak a 200 gram verse rucola
  • handje rode of witte druiven *stuk of 20
  • 1 stuk Parmezaanse kaas *Parmigiano reggiano te koop bij de meeste supermarkten & kaaswinkels
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie (de lekkerste die je hebt)
  • 1 theelepel zwarte peper
BEREIDING
  • Als eerste was je even de rucola, zodat het geheel zandvrij is. Vervolgens voeg je de rucola toe aan de salade schaal, meng het geheel met zo veel (vers) geraspte Parmezaanse kaas. Als elk blaadje mooi bedekt is met deze kaas.
  • Snijd daarna de druiven (ook even wassen) doormidden en voeg deze aan de salade toe.
  • Nu ga je de dressing maken door de extra vergine olijfolie met 1 eetlepel citroensap, zwarte peper te mengen. Hussel het geheel en de Rucola salade met Parmezaanse kaas is klaar!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte