+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Een heel simpel rucola salade met Parmezaanse kaas recept, Italiaans en bestaat maar uit een paar ingrediënten. Ik vind het heerlijk om fruit in mijn salades te combineren met Parmezaanse kaas, zoals de Parmigiano Reggiano die ik uit Italië heb meegenomen. Het is nog zomer dus een lekkere salade gaat er sowieso wel in toch!? Ik ben zelf echt geen ‘sla’ eter, maar rucola heeft zó veel smaak en ook nog eens een lekkere bit. Zie hieronder het zomerse rucola met Parmezaanse kaas, druiven & citroen recept. 

Rucola salade met Parmezaanse kaas, druiven en citroen 'The Lemon Kitchen

Rucola, wat is dat?

Wist je bijvoorbeeld dat Rucola in het Engels ‘raket’ betekend? Dit komt door de verfrissende, scherpe, redelijk bittere en soms zelfs peper achtige smaak. Het heeft een bijzondere vorm, die mij soms doet denken aan onkruid uit de tuin haha. Donker groen van kleur en wordt vooral in Italië veel gegeten. 

Print

Rucola salade met Parmezaanse kaas, druiven & citroen

Tip: om de salade nog meer op smaak te brengen, rasp als laatste nog wat citroenzest er overheen! 

  • Author: Jadis Schreuder
  • Cook Time: 10 minuten
  • Total Time: 10 minuten
  • Category: salade
  • Cuisine: Italiaans
Scale

Ingredients

Ingrediënten: 

  • 1 biologische citroen *voeg ook wat geraspte zest toe
  • 1 zak a 200 gram verse rucola
  • handje rode of witte druiven *stuk of 20
  • stuk Parmezaanse kaas *Parmigiano reggiano te koop bij de meeste supermarkten & kaaswinkels
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie (de lekkerste die je hebt)
  • 1 theelepel zwarte peper

Benodigdheden

  • Handrasp
  • Salade schaal

Instructions

  1. Als eerste was je even de rucola, zodat het geheel zandvrij is. Vervolgens voeg je de rucola toe aan de salade schaal, meng het geheel met zo veel (vers) geraspte Parmezaanse kaas. Als elk blaadje mooi bedekt is met deze kaas. 
  2. Snijd daarna de druiven (ook even wassen) doormidden en voeg deze aan de salade toe. 
  3. Nu ga je de dressing maken door de extra vergine olijfolie met 1 eetlepel citroensap, zwarte peper te mengen. Hussel het geheel en de Rucola salade met Parmezaanse kaas is klaar!

Een heerlijke zomerse salade! Serveer er wat crostini’s of knoflook brood bij! 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Stem op mij via foodblogawards.nl

Share This