Procureur op de Big Green Egg

Procureur op de Big Green Egg

Het is lente en dat betekend dat het hoog tijd is om de buitenkeuken te installeren. Dit weekend wordt het zelfs 20 graden! Bij het garen van een ‘perfect’ stukje vlees zijn de tools van Thermapen onmisbaar. Deze keer ben ik met een paar verschillende aan de slag gegaan. De smoke thermometer is een super handige thermometer waarbij je zowel de temperatuur van de BBQ/Big Green Egg kan meten als de kerntemperatuur van het vlees. Lees hieronder verder.

Procureur Big Green Egg – BBQ

Een mooi sappig braadstuk waar je van gaat watertanden. Ook wel varkensnek of zelfs varkensrollade genoemd. Als je het langer laat doorgaren kan je er ook Pulled Pork van maken. Dat is ook superlekker! Binnenkort deel ik ook hier het recept van. 

Smoke Wireless BBQ vlees Thermometer 

De Smoke Wireless Barbecue Thermometer is ontworpen voor barbecue liefhebbers, maar ook voor BBQ wedstrijden én professionele chefs. Daarnaast is het voor de thuiskoks natuurlijk ook ideaal. De Smoke vleesthermometer zit in een stevige behuizing en is geheel waterdicht. Er is ruimte voor 2 sensoren een voor het vlees en een voor de BBQ zelf. Waarbij je een extra display krijgt waar je 90 meter bereik mee hebt. Ideaal als je tijdens je bereiding bij je gasten wilt zijn. Benieuwd!? Bestel dan direct bij Thermapen

 

Ga je aan de slag met deze procureur of een ander grill recept? Laat je dan een reactie/review achter?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie

Handrasp

D.O.T/SMOKE
zesteur illustratie the lemon kitchen

Zesteur
Procureur Big Green Egg
Procureur op de Big Green Egg met 'smoke' wireless

Procureur van de Big Green Egg

Gang Bijgerecht, vlees
Keuken Amerikaans
Trefwoord BBQ recepten, big green egg recepten, citroen recepten, grillen, grillen of bbq, vlees recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Big Green Egg / BBQ
  • Conveggtor
  • Weckpot (voor de rub)
  • Handrasp
  • saté prikkers
  • 1 hand hout snippers (cherry of apple)
  • Smoke Wireless Barbecue Vlees Thermometer en/of Thermapen, D.O.T.
INGREDIËNTEN
  • 1 st procureur/varkensnek a 800 gram
  • 3 st sjalotjes

Knoflook kruiden & citroen rub

  • 100 g verse tijm
  • 1 biologische citroen (zeste)
  • 100 g knoflookpoeder
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 100 g paprikapoeder
  • 200 g grof zeezout
  • 50 g chili flakes
  • 50 g grove zwarte peper
BEREIDING
Maak de knoflook rub.
  • Pak een weckpot en doe hier alle kruiden, specerijen en zeste van 1 citroen in. Roer alles door elkaar. Je hebt nu natuurlijk veel te veel rub, maar die kan je de gehele zomer nog gebruiken. Zorg ervoor dat je het goed afsluit in een weckpot.
  • Verwarm nu de Big Green Egg naar ongeveer 190 graden en leg gelijk ook de houtsnippers er op en als de meeste rook weg is zet je de conveggtor er op.
  • Pak de procureur en bedek rijkelijk met de zelfgemaakte rub. Snijd de sjalotjes in de lengte doormidden en laat het schilletje eraan. Prik ze zoals je op de foto ziet in de procureur. De smaak van de sjalotjes trekt er langzaam in.
  • Leg de procureur op het rooster en prik de Smoke of de D.O.T. in het vlees tot ongeveer het midden. Stel de kerntemperatuur in op 72 graden. Dit zal ongeveer 1,5 uur duren. Doe de Deksel van de Big Green Egg dicht. Je kan de Thermapen gebruiken om de temperatuur van het gehele stuk vlees te meten. Leg de laatste paar minuten een gehalveerde citroen met de platte kant op het rooster.
  • Als het alarm afgaat haal je het vlees van de EGG/BBQ af en laat het even 15 minuten rusten. Snijd er dan dunne plakken van en serveer bijvoorbeeld met wat gegrilde groenten. Knijp de gegrilde citroen uit over het vlees voor extra veel smaak!

Big Green egg recepten met citroen

Het blijft een feest om je vis en vlees ‘perfect’ te garen op mijn EGG. Hierbij gebruik ik altijd een van de handige tools van Thermapen. Ben je opzoek naar nog meer grill inspiratie, zoals deze sappige procureur? 

Grill recepten

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

 

#samenwerking met Thermapen Nederland

côte de boeuf grillen op de big green egg bbq met paddenstoelen

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept