Heerlijke groente spread, deze keer met fles pompoen aan de slag gegaan. Even gegrild in de oven, daar krijgt de pompoen zo’n lekkere karamel smaak van. Het prachtige en intense van de oranje kleur staat goed op de geroosterde zuurdesem boterham. Als je eenmaal van het brood van de supermarkt bent afgestapt en de keuze maakt voor zuurdesem dan wil je toch niet meer terug!? Zie hieronder het pompoen spread met kruidenzout & citroen recept.
Ongeveer elke groente wordt lekkerder als je het even grilt in de oven. De aanwezige suikers in de groente gaan dan karamelliseren en hierdoor krijg je dus ook meteen een diepere smaak. Het leuke van deze spreads is dat je het zeker een paar dagen kan bewaren en dus tijdens je lunch op kantoor of thuis kan genieten van deze gezonde en super lekkere spread. Meer variaties met groente en Herbamare kruidenzout? Maak dan eens de doperwten spread.
Tip: Smeer de zuurdesem boterhammen in met een klein beetje olijfolie en rooster voor 6-7 minuten op grillstand in de oven
Ben je opzoek naar nog meer lunch inspiratie of hoe je nog meer groente in je dagelijks eten kan verwerken? Maak dan bijvoorbeeld eens doperwten spread met kruidenzout en citroen. Dit is super gezond en mega lekker.
#samenwerking met A.Vogel
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
11 reacties
Artisjok is ook uitermate geschikt voor spreads. Zwaar ondergewaardeerd…
Leuke tip! Ga ik mee aan de slag is ook zo lekker met citroen he!?
Deze ga ik maken!! Ik ben altijd op zoek naar gezonde opties voor op het brood.
Geweldige recepten!
Súper!!!
Ziet er HEERLIJK uit! Wordt hier weldra uitgetest 😉
Prachtige foto, heerlijk eten