1biologische citroen (1,5 eetlepel citroensap & zest van 1 citroen)
8gramparmezaanse kaas (zelf raspen)
2eetlepelsextra vergine olijfolie
1theelepelHerbamare Kruidenzout
1theelepelversgemalen peper
Instructions
Snijd de flespompoen in gelijke stukken van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Verwarm de oven voor op 200 graden grill stand. Je kan ervoor kiezen de pompoen te schillen, maar dat hoeft niet.
Zet voor ongeveer 20 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze ook minimaal 10 minuten uitdampen. Liever langer dan te kort anders komt er teveel water in je spread.
Haal de pompoen uit de oven en voeg de (zelf geraspte) parmezaan, citroenzest, citroensap toe. Pak de staafmixer en mix kort totdat het de gewenste dikte heeft gekregen, Het hoeft geen zachte mousse te worden.
Als de spread toch te dun is geworden moet je het even nog 5-10 minuten laten uitlekken in een zeef en aandrukken.
Verdeel als laatste nog een klein beetje van het Herbamare kruidenzout, citroenzout én eventueel wat parmezaanse kaas over je spread! Heerlijk.
Notes
Tip: Smeer de zuurdesem boterhammen in met een klein beetje olijfolie en rooster voor 6-7 minuten op grillstand in de oven.