Zelf pesto maken is redelijk makkelijk. Deze variant is net even anders, maar naar mijn mening nog lekkerder. Pesto is typisch Italiaans en wordt voornamelijk door de pasta gegeten en op een ciabatta gesmeerd of bij de carpaccio geserveerd. Vroeger werd deze saus gemaakt in een vijzel, dit kan je uiteraard nog steeds doen, het is alleen iets meer werk. Wist je dat pesto in het Italiaans ‘gestampt’ beteken? Zie hieronder het pesto met citroen recept. Heb je het recept gemaakt? Ik hoor graag wat jullie ervan vinden.
Ben jij net zoals ik helemaal weg van recepten met citroen, zoals deze zelfgemaakte pesto? Maak dan bijvoorbeeld eens zeekraal pesto!
Het maken van je eigen pestootjes is superleuk om te doen. Ik heb ondertussen al verschillende varianten gemaakt. Wil je bijvoorbeeld eens een pesto speciaal voor bij je vis?Â
Maak dan bijvoorbeeld eens:
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
2 reacties
Het is toch veel lekkerder om het zelf te maken.. je hebt groot gelijk