Pastinaak stamppot met zeebaars, mosterd & citroen

Pastinaak stamppot met zeebaars, mosterd & citroen

Het is winter, dus stamppotjes worden hier wekelijks gemaakt. Maar wat bij mij echt niet mag ontbreken bij een stamppot is mosterd, vooral die van Kesbeke. Romig, scherp, licht-pittig en vol van smaak. Stamppot kan je met allerlei groenten maken en in Nederland zitten we massaal aan de pastinaak. Een voorheen vergeten groente die super voedzaam, lekker en makkelijk te bereiden is. Zie hieronder het pastinaak stamppot met zeebaars recept!

 

Koken met producten van Kesbeke

Ik vind het een eer om met Kesbeke samen te werken en elke keer als ik een ander product van Kesbeke in de hoofdrol zet, dan krijg ik weer nieuwe inspiratie. De producten zijn stuk voor stuk lekker en vaak ook nog eens biologisch. Deze keer ben ik met Mosterd en hun kleine augurkjes aan de slag gegaan. Een potje wat binnen de kortste keren op is en weer bij gehaald moet worden. Je koopt ze in de supermarkt bij jou in de buurt!

 

Ook zo gek op vis zoals deze pastinaak stamppot met zeebaars?
Maak dan eens Zalm tartaar met augurk, uitjes, mosterdzaad & citroen.

kesbeke kleintje augurkjes
Kesbeke Augurkjes
5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp

Pastinaak stamppot met zeebaars, mosterd & citroen

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord gerecht met augurk, stamppot, vis recepten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Anti aanbak pan
  • Steelpannetje
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • 2 stukjes zeebaars *of een andere stevige witvis bij de visboer
  • 1 biologische citroen
  • 3 eetlepels Mosterd van Kesbeke
  • 1 eetlepels roomboter
  • 200 gram zeekraal
  • 2 pastinaken
  • snuf zeezout/kruidenzout en versgemalen peper
  • 200 ml sojamelk
  • extra: kleine augurkjes van Kesbeke
BEREIDING
  • Schil eerst de pastinaken, verwijder het kontje en de bovenkant (wat oneetbaar is). Snijd ze dan in grove stukken en zet een steelpannetje op middelhoog vuur met 300 ml water en 200 ml sojamelk.
  • Doe hier de pastinaken in en laat ze gaar worden binnen ongeveer 15 minuten.
  • Als ze gaar zijn, kijk je hoeveel vocht er nog in zit. Giet zo nodig wat van het vocht af en pureer dan even. Als je een staafmixer gebruikt zorg er dan voor dat het og wel wat structuur in blijft. Dat eet lekkerder!
  • Bak ondertussen de zeebaars in wat roomboter met een scheutje olijfolie, zodat hij net gaar is en een lekkere bruin randje krijgt. Strooi wat versgemalen peper en zest van ½ citroen over de zeebaars.
  • Haal de gebakken zeebaars even uit de pan, en maak in een handomdraai de saus in dezelfde pan. Hier zit al veel smaak in dus die mag niet verloren gaan, voeg de mosterd + mierikswortel van Kesbeke toe en 3 eetlepels sojaroom. Meng even en voeg hier een eetlepel citroensap aan toe.
  • Roer even en serveer gelijk over de vis!
    Smakelijk!

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte