Pastinaak stamppot met zeebaars, mosterd & citroen
Een lekker gezond en makkelijk winters recept. Pastinaak stamppot met zeebaars, mosterd & citroen staat binnen een half uur op tafel en is heerlijk!
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord gerecht met augurk, stamppot, vis recepten
Totale tijd 35 minutenminuten
Servings 2personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
Anti aanbak pan
Steelpannetje
Handrasp
Ingredients
2stukjes zeebaars *of een andere stevige witvis bij de visboer
1biologische citroen
3eetlepelsMosterd van Kesbeke
1eetlepelsroomboter
200gramzeekraal
2pastinaken
snuf zeezout/kruidenzout en versgemalen peper
200mlsojamelk
extra: kleine augurkjes van Kesbeke
Instructions
Schil eerst de pastinaken, verwijder het kontje en de bovenkant (wat oneetbaar is). Snijd ze dan in grove stukken en zet een steelpannetje op middelhoog vuur met 300 ml water en 200 ml sojamelk.
Doe hier de pastinaken in en laat ze gaar worden binnen ongeveer 15 minuten.
Als ze gaar zijn, kijk je hoeveel vocht er nog in zit. Giet zo nodig wat van het vocht af en pureer dan even. Als je een staafmixer gebruikt zorg er dan voor dat het og wel wat structuur in blijft. Dat eet lekkerder!
Bak ondertussen de zeebaars in wat roomboter met een scheutje olijfolie, zodat hij net gaar is en een lekkere bruin randje krijgt. Strooi wat versgemalen peper en zest van ½ citroen over de zeebaars.
Haal de gebakken zeebaars even uit de pan, en maak in een handomdraai de saus in dezelfde pan. Hier zit al veel smaak in dus die mag niet verloren gaan, voeg de mosterd + mierikswortel van Kesbeke toe en 3 eetlepels sojaroom. Meng even en voeg hier een eetlepel citroensap aan toe.
Roer even en serveer gelijk over de vis!Smakelijk!
Notes
Serveertip: lekker met de kleine (zoet-zuur) of (zuur) augurkjes van Kesbeke!