Een lekkere, romige groente spread met een van mijn favoriete genaamd pastinaak. Deze speciale ‘peen’ is zowel een hartige als zoet. Het is eigenlijk een vergeten groente en dat is super zonde; alhoewel ik wel het idee heb dat er steeds meer mee gekookt wordt. Deze pastinaak spread met geitenkaas en citroen is op smaak gebracht met Herbamare kruidenzout en echt een feestje op je (desem) brood! Zie hieronder het recept.
Pastinaak is een wortelachtige en heeft een heerlijke smaak!
Een gezonde groente die doet denken aan een grote dikke en witte wortel. Ook wel pinksternakel of witte wortel genoemd en is een plant uit de schermbloemenfamilie, ‘Apiaceae’. De pastinaak is een gemiddeld 20 centimeter lang wortelgewas met een zoete en zelfs anijs achtige smaak en een mooie crème-witte kleur. Het wordt vooral gekookt of gegrild (als bijvoorbeeld ovenfriet) gegeten.
In mijn kookboek komt ook een winters stoofpotje terug met o.a. Pastinaak!Â
Afgelopen maanden heb ik al veel verschillende groenten spreads en andere groenten gerechten gemaakt met Herbamare Kruidenzout om te eten tijdens je lunch. Het is lekker en tegelijkertijd krijg je meer groenten overdag binnen. Een win-win dus! Maak bijvoorbeeld eens wortelspread met citroen en kruidenzout.
#Samenwerking met Herbamare Kruidenzout
4 reacties
Dit zou ik 7 dagen op 7 eten….mmmmm zo begint de dag altijd goed 🙂
Wat een lekkere spread zo
Ik hou van geitenkaas, dit lijkt me een prima recept.
Super lekke weer, zoals alle andere spreads gaan we deze ook maken.