Pastinaak spread met geitenkaas, walnoten & citroen
Super lekker en gezond recept met de vergeten groenten pastinaak. Deze pastinaak spread is lekker romig en fris door de biologische citroen.
Gang spreads
Trefwoord gezonde recepten, groenten spread, pastinaak, recepten met citroen
Totale tijd 20 minutenminuten
Author Jadis Schreuder
Equipment
staafmixer
Handrasp
Ingrediƫnten
400gramverse pastinaak
200gramGerijpte zachte geitenkaas *kaasboer
1theelepelHerbamare kruidenzout (1/2 tijdens het koken en 1/2 in de spread)
1Biologische citroen
5walnoten
Extra vergine olijfolie
Tuinkers
Instructies
Snijd als eerste de pastinaak in grove gelijke stukken en zet een steelpannetje op middelhoog vuur. Doe hier een theelepel Kruidenzout bij, roer even en kook de pastinaak in ongeveer 6-7 minuten gaar. (De garing is goed als je er met een vork in kan prikken)
Laat de pastinaak even uitdampen en afkoelen, doe sap van de citroen erbij, citroen zeste, walnoten, salie en de geitenkaas. Gebruik de staafmixer of handmixer om er een spread van te maken. Let op: niet te lang mixen; het is lekker als je nog structuur overhoudt.
Rooster wat walnotenbrood of smeer op vers zuurdesembrood (die heeft als het goed is al een krokante korst).
Verdeel er nog wat kleine stukjes geitenkaas en verse (tuin)cress over je boterham en strooi eventueel wat chili flakes eroverheen, voor de spicy lover!
Druppel er als laatste nog een klein beetje extra vergine olijfolie overheen