Pasta schelpen gevuld

Pasta schelpen gevuld

Een super lekker recept waar ik elke keer weer blij van wordt. In samenwerking met Pastaficio ontwikkel ik maandelijks nieuwe recepten. Zo eind winter vonden we het toch nog tijd om een gevulde pasta schelpen recept te delen. Hierbij heb ik meerdere recepten met elkaar gemengd. Zo komt de saus uit het spelt pasta recept met sardines en maak je makkelijk zelf citroen pesto! Zie hieronder het Pasta schelpen gevuld met tomaat, citroen & pesto recept. En voor de kaasliefhebbers wat gesmolten buffel mozzarella!


Pasta schelpen gevuld

De naam van deze pasta is: Conchiglioni. Je betaald voor een zak € 3,95 (500 gram). Deze pasta is zelfs vegan! Daarnaast is het gemaakt van durum tarwe. Kan je hier met 4 personen van genieten en is de kooktijd wat langer dan normaal. Namelijk 13-14 minuten. Deze pastaschelpen kook je en kan je daarna vullen om bijvoorbeeld net zoals bij dit recept in de oven te zetten.
Op zoek naar nog meer pasta soorten? Je kan ze makkelijk online bestellen bij Pastaficio.nl

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
zesteur illustratie the lemon kitchen
Tool
Zesteur
Pasta schelpen gevuld met tomaat, citroen & pesto

Pasta schelpen gevuld met tomaat, citroen & pesto

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, pasta recepten, vis recepten
Totale tijd 30 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • kookpannetje
  • ovenschaal
  • oven
  • Handrasp of zesteur
INGREDIËNTEN
  • Pasta schelpen gevuld met tomaat citroen & pesto (3-4 personen)
  • 1 zak pasta schelpen
  • 5 eetlepels pesto *klik hier voor recept
  • Tomaten, knoflook sardines saus *klik hier voor het recept Wil je liever vegetarisch koken? Laat dan de sardines weg.
  • 1 biologische citroen
  • 1 buffel mozzarella bol
  • theelepel kruidenzout
BEREIDING
  • Zet een kookpannetje op het vuur gevuld met wat er en voeg wat zout toe, pasta kook je het beste in water zo zout als de zee.
  • Kook de pasta ongeveer in 13 minuten beetgaar. Maak ondertussen de tomaten, knoflook sardines saus. Heel makkelijk om te maken trouwens!
  • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht
  • Als de pasta beetgaar is, giet je ze af en vul je ze met de tomatensaus. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Rasp hier nog wat citroenzeste overheen en breng op smaak met wat kruidenzout. Druppel nog wat van je lekkerste olijfolie over de pasta schelpen.
  • Zet voor 10 minuten in de oven, zodat de pastasaus heerlijk in de pasta schelpen kan trekken.
  • Haal de pasta schelpen uit de oven en verdeel de citroen pesto die je zelf hebt gemaakt of zelf gekocht hebt over het gerecht. Pluk de buffel mozzarella over het gerecht en zet nog 3 minuten in de oven.

Pasta gerechten

Ben jij ook zo gek op alles wat maar met pasta te maken heeft en kan je dit ook dagelijks eten? Maak bijvoorbeeld eens spelt pasta met pompoen & gorgonzola of spelt pasta met sardines, tomaat, citroen & knoflook!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte