Heerlijk pasta recept voor het hele gezin! Pasta schelpen gevuld met tomaat, citroen & pesto én mozzarella is makkelijk te maken en mega lekker.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, pasta recepten, vis recepten
Totale tijd 30 minutenminuten
Author Jadis Schreuder
Equipment
kookpannetje
ovenschaal
oven
Handrasp of zesteur
Ingredients
Pasta schelpen gevuld met tomaat citroen & pesto (3-4 personen)
1zak pasta schelpen
5eetlepelspesto *klik hier voor recept
Tomaten, knoflook sardines saus *klik hier voor het recept Wil je liever vegetarisch koken? Laat dan de sardines weg.
1biologische citroen
1buffel mozzarella bol
theelepelkruidenzout
Instructions
Zet een kookpannetje op het vuur gevuld met wat er en voeg wat zout toe, pasta kook je het beste in water zo zout als de zee.
Kook de pasta ongeveer in 13 minuten beetgaar. Maak ondertussen de tomaten, knoflook sardines saus. Heel makkelijk om te maken trouwens!
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht
Als de pasta beetgaar is, giet je ze af en vul je ze met de tomatensaus. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
Rasp hier nog wat citroenzeste overheen en breng op smaak met wat kruidenzout. Druppel nog wat van je lekkerste olijfolie over de pasta schelpen.
Zet voor 10 minuten in de oven, zodat de pastasaus heerlijk in de pasta schelpen kan trekken.
Haal de pasta schelpen uit de oven en verdeel de citroen pesto die je zelf hebt gemaakt of zelf gekocht hebt over het gerecht. Pluk de buffel mozzarella over het gerecht en zet nog 3 minuten in de oven.