Wie maak je niet blij met een heerlijk bord pasta pesto? De geur, smaak en kleur zijn een lust voor ‘t oog én voor je smaakpapillen. Dit simpele maar heerlijke pasta pesto recept met de Pesto alla Genovese van Bertolli maak je in een handomdraai.
Onlangs ben ik met Bertolli op persreis geweest naar Ligurië in Italië. Het was een snoepreisje waar ik elke minuut intens van genoten heb. We gingen onder andere langs de basilicumvelden waar de plantjes stonden waarmee pesto gemaakt wordt. Bijzonder om te zien. Bertolli probeert de ingredienten voor haar producten zo puur mogelijk te houden en waar mogelijk lokaal te betrekken. Die liefde en smaak, proef je! Deze heerlijke pesto alla Genovese heb ik leren maken door ‘Simone’, de man die verantwoordelijk is voor de receptuur van Bertolli pesto en die onze groep een workshop gaf. Heerlijk onder de Italiaanse zon, tussen de olijfbomen. Een ervaring die ik nooit meer zal vergeten.
Pesto alla Genovese
Pasta pesto is een van de meest gemaakte en geliefde pastarecepten. De pesto alla Genovese van Bertolli is écht een pareltje. Smaakvol en gemaakt met de allerbeste Italiaanse ingrediënten. Die passie, liefde en aandacht voelde ik echt tijdens de pesto & pasta workshop. Leuk weetje: als je zelf pesto maakt: voeg een klein beetje zout toe aan de basilicumblaadjes om verkleuring tegen te gaan en voor een frisgroene pesto.
De klassieke receptuur pesto Genovese dankt haar naam aan de Liguriaanse stad waar het vandaan komt: Genua. Pesto alla Genovese van Bertolli is op deze receptuur gebaseerd.
Pesto
Pesto komt van het woord ‘pestare’ wat stampen betekent. Dit verwijst naar de traditionele manier om de pesto fijn te maken met een vijzel, dit is wordt ook wel stampen genoemd. Tegenwoordig wordt het ook vaak met de keukenmachine of staafmixer gemaakt.
Hierboven heb ik het specifiek over de groene pesto gehad, maar er bestaan veel meer Bertolli pesto varianten die ook heel lekker zijn bij de pasta! Dus experimenteer gerust ook dit pasta recept met bijvoorbeeld de pesto rosso met zongedroogde tomaten of juist de truffelvariant. Alle Bertolli pesto soorten zijn prima geschikt om in dit recept te gebruiken.
Wil je nog meer pesto inspiratie? Maak dan bijvoorbeeld eens:
Pizza carpaccio met burrata en pesto alla Genovese
Bloemkool uit de oven met pesto en citroen
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
Eén reactie
Goed om te weten dat deze pesto een aanrader is, best makkelijk voor doordeweeks.