Met Parrano naar Toscane in Italië

Met Parrano naar Toscane in Italië

Misschien dat jullie de foto’s al voorbij hebben zien komen, maar ik was lekker een aantal dagen naar Toscane. We gingen met Parrano naar Toscane om even het echte Italiaanse leven te ervaren en dat is heel erg goed gelukt! Het was echt inspirerend en één en al beleving. In 2,5 dag hebben we verschillende leuke activiteiten gedaan en we waren niet alleen!  We hebben ontzettend gelachen, het was echt alsof we elkaar al jaren kende. Lees hier meer over de persreis!

Dag 1

Met Parrano naar Toscane

Truffels zoeken in Toscane

Ik werd een paar dagen van te voren gebeld of we met Parrano naar Toscane wilden gaan. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! We wisten al dat er een paar bekenden van ons mee gingen, maar op schiphol ontmoetten we de rest van de groep. We vlogen naar Pisa en gingen vervolgens met een busje. We hebben speciaal gewacht met lunchen totdat we in Italië waren, zodat we daar lekker een broodje konden halen! Eenmaal aangekomen in Torre del tartufo / Villa Parano hadden we even tijd wat tijd voor onszelf en hebben we even ontspannen kunnen zwemmen. De villa was echt adembenemend! Het was een tijd geleden dat ik in Toscane ben geweest, maar wat is het er toch prachtig.

Het diner

We ontmoetten Franco en Lena. Franco was al druk bezig met het diner. We hebben de eerste avond heerlijke gerechten geproefd. Er waren lekker veel groenten verwerkt in de gerechten. Onze favoriet was het voorgerecht, het vlees en zeker het dessert. Ik denk dat, dat de lekkerste panna cotta was die we ooit gegeten hebben! Zo romig met een zachte structuur en het iets zure van de besjes! Dan was er nog het gedeelte liquid dessert.. Franco maakt zijn eigen limoncello, maar de grappa en vin santo met cantuccini mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Na het diner zijn we nog heerlijk met zijn allen naar de sauna gegaan.

Dag 2

Wijnontbijt of wijnproeverij?

Na een mega lekker ontbijt met fruit, groenten, kaas, vleeswaren, sapjes en natuurlijk koffie gaan we op pad. Eerste stop was bij Vila la ripa. Voor wat? Wijnontbijt! Oh nee wijnproeverij, overigens wel vrij vroeg, maar goed we zijn in Italie. Deze villa is een plaatje en het is een villa met een mooi verhaal. Saverio Luzzi (de eigenaar) vond tijdens de verbouwing een oude wijnkelder, Romeinse stenen van een Romeinse villa onder deze villa en verborgen muurschilderingen. Daarnaast heeft de villa een aantal hectare met druivenstruiken van 100 jaar oud. Hij wilde er niks mee doen, maar een wijnmaker heeft hem kunnen overtuigen om toch wijn te gaan maken. Nu heeft hij prachtige wijnen en zelfs prijzen gewonnen! We dronken onder andere Peconio, een rode wijn van alleen Sangiovese druiven gecombineerd met Parrano kaas. Deze wijn staat nu op onze bestellijst! Wist je dat Sangiovese blood of gods betekend?

Lunch

Na het proeven van wijnen gingen we lunchen. We aten een mega lekkere pasta met tomatensaus en varkensvlees, kregen daarna verschillende soorten kaas en vleeswaren en sloten de lunch af met een soort Italiaanse cheesecake. Deze cheesecake was gemaakt met kruimeldeeg, ricotta en chocoladesaus. De lunch was heerlijk, maar wij waren ook heel erg enthousiast over het heerlijke brood en de olijfolie die bij de lunch geserveerd werd.

Truffel zoeken & de kookworkshop

We waren net gestart met de kookworkshop toen de man met de truffelhond er al was.  Dat werd dus eerst truffels zoeken. Hier hadden we écht naar uit gekeken! Vroeger, toen truffels werden ontdekt dacht men dat het aardappels waren. Er werd eerst ook wel gezocht met varkens, maar later werd er toch voor honden gekozen. De varkens zorgden er namelijk voor dat de grond om de truffel teveel beschadigd raakte. Hierdoor werden de sporen voor nieuwe truffels kapot gemaakt. De honden worden 2 jaar getraind, maar zijn daarna ook zo’n 10000 euro waard. Tijdens de workshop maakte we kip gevuld met truffel en kaas, maar ook tiramisu met homemade lange vingers. Daarnaast mocht de ravioli met salieboter en Parrano kaas natuurlijk niet ontbreken. We sloten het diner weer af met limoncello en vin santo om daarna weer gebruik te maken van de sauna en hottub.

Dag 3

Toen was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan, maar eerst nog even ontbijten! Er was nog één extra verrassing, we gingen nog naar de toren van Pisa. Yes!
* Wil je een recept proberen met lekker veel groenten? Probeer dan eens deze Hartige taart met aubergine.

6 reacties

  1. Wat een mooie ervaring! Leuk weetje over truffelhonden. Ik dacht dat het nog steeds varkens waren…

  2. Wat een mooie en handige boom is is dat! Zo heb je geen parasol meer nodig : )

Reacties zijn gesloten.

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte