+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Wij vinden aubergines allebei hartstikke lekker, maar in Nederland wordt de aubergine heel weinig gegeten! Gemiddeld wordt er maar 1 aubergine per huishouden gegeten, daarentegen eten ze in Italië gemiddeld zo’n 10 kilo aubergines per jaar. Je kunt natuurlijk hartstikke lekkere gerechten maken met aubergine. Bijvoorbeeld door aubergine te grillen, te bakken of er een lekkere puree van te maken. Vandaag maken we een hartige taart!

Hartige taart met aubergine

Ingrediënten (6 personen):

– Vers Quiche- en taartdeeg (Tante Fanny)
– 2 aubergines
– 1 eetlepel komijn
– halloumi
– cherrytomaten
– 1 theelepel Harissa
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 1 grote citroen (Biologisch omdat je de schil gebruikt)
– 3 eieren
– sojaroom

Benodigdheden:

1 taartvorm
1 handrasp

Bereidingswijze:

1. Snijd de aubergine en halloumi in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
2. Bak de ui en knoflook glazig en voeg vervolgens de aubergine en halloumi toe. Voeg vervolgens de komijn toe.
3. Verwarm de oven voor op 190/200 graden. Daarna bekleed je de bakvorm met het deeg, er zit al bakpapier onder.
4. Daarna verdeel je de aubergine en het halloumi mengsel.
5. Klop de eieren los, voeg de sojaroom toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg 1 theelepel harissa toe en meng goed door. Verdeel het mengsel vervolgens over de aubergine.
6. Spoel de cherrytomaten af en verdeel over de taart. Zet de hartige taart onderin de oven en bak in ongeveer 45 minuten af. Je kunt het ook serveren met een frisse salade. Rasp eventueel nog wat citroen over de hartige taart met aubergine. 

Producten

*Het quiche- en taartdeeg van Tante Fanny is opgerold in bakpapier. Daarnaast is het vers deeg, is het deeg lactosevrij en zonder smaakversterkers. We hebben vaker met de degen van Tante Fanny gewerkt en zijn fan!

*Harissa is een rode saus gemaakt van tomaten, pepers en verschillende kruiden en specerijen. Het wordt veel gebruikt in Noord-Afrikaanse landen. Harissa is lekker omdat het niet alleen pittig is, maar het geeft ook veel smaak aan je gerecht. Als je geen harissa in huis hebt, kun je het in dit gerecht ook vervangen door sambal.

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This