Paddenstoelen crostini met citroen

Paddenstoelen crostini met citroen

Ik ben gek op gebakken paddenstoelen met wat verse kruiden en citroenrasp. Je hebt er eigenijk heel weinig voor nodig om wat lekkers te maken met paddenstoelen. Ze hebben van zichzelf al een lekkere bite en diepgaande smaak. Deze paddenstoelen crostini met citroen heb ik onlangs bij de aspergesoep geserveerd. Als je bijvoorbeeld veel vegetarisch eet maar toch het smaakje ‘umami’ (de 5e hartige smaak) wilt proeven is paddenstoelen een lekkere optie. Zie hieronder het Paddestoelen crostini met citroen recept.

 

Paddenstoelen crostini

Paddenstoelen zijn eigenlijk een soort schimmels, waar weinig echte voedingstoffen in zitten maar vooral heel smaakvol zijn zowel de smaak als de bite is lekker. Wist je dat de paddenstoel nog maar een klein gedeelte is en het meeste zich juist onder de grond bevindt (in de vorm van schimmeldraden)? Je hebt allerlei soorten paddenstoelen en ook een hoop on eetbare paddenstoelen, daarom kan je als je naar het bos gaat niet zo maar alle paddenstoelen mee naar huis nemen. Je hebt hier echt kenners voor nodig. Paddenstoelen bevatten veel water en daarom worden ze tijdens het bakken ook een stuk kleiner.


Op zoek naar nog meer recepten met paddenstoelen?
Maak dan bijvoorbeeld eens citroen aspergesoep met paddenstoelen.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Paddenstoelen crostini met citroen

Paddestoelen crostini met citroen

Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord crostini recepten, makkelijke recepten, paddenstoelen recept, voorgerechten
Totale tijd 10 minuten
Porties 0 personen
TOOLS
  • Handrasp
  • Anti-aanbakpan
  • broodrooster of oven (grillstand)
INGREDIËNTEN
  • 1 stokbrood (biologisch, zoals die van de EkoPlaza)
  • bakje paddenstoelen a 250 gram
  • 1 biologische citroen
  • 1 eetlepel Lurpak boter (gezouten of ongezouten)
  • verse kruiden zoals bieslook (basilicum en/of peterselie)
  • witte peper *of zwarte als je niet anders hebt
BEREIDING
  • Als eerste is het belangrijk dat je het stokbrood in dunne plakjes snijd, vervolgens ga je de crostini’s maken, hiervoor heb je wat goede olijfolie of Lurpak nodig om het brood mee in te smeren en even in de oven te roosteren.
  • Strooi een klein beetje citroenrasp over de crostini’s en zet voor een paar minuten in de oven tot ze goud bruin worden.
  • Pak nu een anti aanbak pan en voeg hier de olijfolie of Lurpak boter aan toe en bak hier de paddenstoelen met wat verse citroenrasp (ongeveer 1 eetlepel), wat fijn gehakte verse kruiden erbij en wat witte peper. Bren eventueel op smaak met wat zout (veel heb je door de citroenrasp & verse kruiden niet nodig).
  • Pak de crostini’s en leg hier de paddenstoelen met verse kruiden en citroenrasp op.
    Smakelijk!

2 reacties

5 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte