Paddenstoelen crostini met citroen
Ik ben gek op gebakken paddenstoelen met wat verse kruiden en citroenrasp. Je hebt er eigenijk heel weinig voor nodig om wat lekkers te maken met paddenstoelen. Ze hebben van zichzelf al een lekkere bite en diepgaande smaak. Deze paddenstoelen crostini met citroen heb ik onlangs bij de aspergesoep geserveerd. Als je bijvoorbeeld veel vegetarisch eet maar toch het smaakje ‘umami’ (de 5e hartige smaak) wilt proeven is paddenstoelen een lekkere optie. Zie hieronder het Paddestoelen crostini met citroen recept.
Paddenstoelen crostini
Paddenstoelen zijn eigenlijk een soort schimmels, waar weinig echte voedingstoffen in zitten maar vooral heel smaakvol zijn zowel de smaak als de bite is lekker. Wist je dat de paddenstoel nog maar een klein gedeelte is en het meeste zich juist onder de grond bevindt (in de vorm van schimmeldraden)? Je hebt allerlei soorten paddenstoelen en ook een hoop on eetbare paddenstoelen, daarom kan je als je naar het bos gaat niet zo maar alle paddenstoelen mee naar huis nemen. Je hebt hier echt kenners voor nodig. Paddenstoelen bevatten veel water en daarom worden ze tijdens het bakken ook een stuk kleiner.
Op zoek naar nog meer recepten met paddenstoelen?
Maak dan bijvoorbeeld eens citroen aspergesoep met paddenstoelen.
2 reacties
Erg lekker
Wordt een blijvertje
Heb crostini’s gemaakt van een meergranen stokbrood 👍😀
simpel maar wel lekker lijkt me, nooit over nagedacht om paddenstoelen zo te eten.