Thais is naast Italiaans mijn favo keuken. Het heeft met herineringen te maken en het is een en al smaak! Pad Thai met garnalen, gember & citroen is easy!Vegetarisch ook lekker met gebakken tofu!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Trefwoord gezonde recepten, thais, vis recepten
Totale tijd 35 minutenminuten
Author Jadis Schreuder
Equipment
Vijzel
wokpan
Handrasp
Ingredients
Thaise rijst noedels voor 2 personen (dunne platte rijst noedels)
1pak paksoi
1/2broccoli
2eetlepelsGimber
1eetlepelvissaus
1ei
2wortels
1knoflookteen
1biologische citroen of limoen
150gramtaugé
handje pinda's
Pad Thai curry *ga hiervoor naar de toko
6-9gamba's
Spicy lover? Snijd dan de rose peper (rawit) in hele dunne plakjes en verwijderd de zaadjes.
Instructions
Snijd eerst de knoflook teen in kleine stukjes, zet de wokpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook aan. Doe de (in dunne plakjes gesneden) wortel en in kleine stukjes gesneden broccoli erbij.
Voeg na een paar minuten bakken de taugé erbij en een ei, blijf roeren zodat het ei zich in kleine stukjes verdeeld.
Laat de noedels 4 minuten in kokend water gaar worden met deksel en giet af en zet even apart.
Doe nu de saus en een eetlepel vissaus, 2 eetlepels Gimber in de wokpan erbij. Doe de paksoi (in grove stukken gesneden) en doe rasp van 1 hele citroen erbij in de pan. Roer nogmaals.
Doe nu de gare noedels erbij en blijf de wokpan schudden (zodat het mengt). Als laatste doe je de gamba's erbij. Na een paar minuten worden ze mooi oranje van kleur en zijn ze gaar.
Pak ondertussen een vijzel en doe hier de pinda's in, maak ze zo fijn als dat je zelf lekker vind. Verdeel als laatste over je bord met de zelfgemaakte Pad Thai! Serveer er een schijfje citroen/limoen bij, knijp uit over je hele bord.